A dinoszauruszok és az emberiség egy időben élhetett!

2017. április 15., szombat
Az őshüllők és az emberek egyszerre lehettek jelen a Földön az ősi időben - állítja egy kreacionista.

Ken Ham egy egészen elképesztő állítással állt elő. Az Egyesül Államokbeli Kentucky-ban élő kreacionista azt állítja, hogy az emberek és a dínók egy időben, egymás mellett éltek együtt.

Elmondása szerint az állításait alá is tudja támasztani.

A jelenlegi tudomány úgy tudja, hogy a dinoszauruszok körülbelül 65 millió évvel ezelőtt haltak ki. Ekkor ugyanis egy óriási aszteroida csapódott a bolygónkba, mely szinte az egész Földi ökoszisztémát a pusztulás szélére taszította.

Az ember jóval a dinoszauruszok után alakult ki, és kezdett el fejlődni. Eredetileg az aszteroida becsapódást túlélő kisebb termetű emlősökből fejlődtünk ki, és az evolúciós értelemben vett első ember valamikor 200.000 éve alakult ki.

Ken Ham szerint azonban ez téves értelmezés, és egészen máshogyan alakult a múlt.

Mr. Ham állítása szerint - melyeket komoly kutatásokra alapoz - a nagy özönvíz, amiről a Biblia is ír, körülbelül 4.300 évvel ezelőtt történhetett. Akkoriban az állatfajok nagy részét megmentette a vízen lebegő Noé bárkája.Mr. Ham mesélt egy Kolorádóban talált Tyrannosaurus leletről, melyek egy évszázada találtak. Ez sokkal fiatalabb lelet, mint bármilyen eddig talált csontváz.

Ken Ham tehát azt állítja, hogy a dínók és az emberek egy történelmi szempontból "rövidebb" ideig átfedésben voltak, és együtt éltek a bolygón.

A Biblia is említ sárkányokat, mely talán a dinoszauruszok egyik értelmezése lenne, és nem is maga a Sátán. A kreacionista szerint a dinoszauruszok véglegesen és visszafordíthatatlanul valójában a nagy özönvíz idején, vagyis 4.300 évvel ezelőtt pusztultak ki.

Eszerint a lényeket talán azért nem vitte fel Noé a bárkára, mert túl nagyok voltak, és elsüllyedt volna maga a bárka. Ne feledjük, hogy egy átlagos nagyobb termetű dinoszaurusz ma többet nyomna, mint a legtöbb szárazföldi emlős.

Az elmélet meglehetősen bizarr, ugyanakkor egyre több támogatója van. Sok gazember adott ugyanis igazat Mr. Ham-nek.

Hogy mi az igazság? Nem tudni. Vannak érvek amellett, hogy a dínók és az emberek tényleg együtt élhettek, egyesek szerint még az amerikai polgárháború idején is voltak erre utaló fényképek.

Mások szerint viszont az egész csak egy hazugság, és nem több, mint egy érdekes teória.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés dinoszauruszok őshüllők


Megtekintések száma: 42204

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet