„A drog tette állattá a fiamat!” – Megtörten nyilatkozott a Deák téren két fiút meggyilkoló Cs. Krisztián anyja

2020. május 28., csütörtök
Megrázó részletek derültek ki...

Budapest — Először a közösségi oldalán olvasott a Deák téri kettős gyilkosságról Nagy Szonja (42), de csak este szembesült azzal, hogy az ő fia, Cs. Krisztián (18) a gyilkos.

– Több alkalommal is előállították már a rendőrök drogozásért a fiamat, mindig én mentem érte és hoztam haza – mesélte a Blikknek az asszony. – Megfogadta, hogy nem szív több füves cigit, de a jelek szerint nem tartotta a szavát, mert bedrogozva késelte meg a két szerencsétlen fiatalembert. A drog tette állattá a fiamat!

Az anya a Blikknek elárulta: fia még május elején egy vita során összepakolt és bement a gyámhatóságra, hogy intézetbe szeretne kerülni. Mivel a fia önállósodni akart Budapesten, azt hitte, ennek ez a módja.

– Még a karantén ideje alatt is Pesten mászkált, csak este ment vissza aludni. A tragédia éjjelén sem lehetett volna kint a városban – véli az anya. – Arra kérem a Blikket, adja át a bocsánatkérésemet a két fiú hozzátartozóinak Krisztián nevében is. Mélyen sajnálom, hogy így alakult, bárcsak meg nem történtté lehetne tenni a tragédiát!

Mint megírtuk, Cs. Krisztián a múlt hét péntek hajnalban késelte halálra a Deák téren Gergőt (†21) és Lacit (†16), két társa pedig rugdosta a haldokló fiúkat. A tragédia óta a gyilkos Facebook-oldalán lévő fotók szereplői egytől egyig halálos fenyegetéseket kapnak.

– Engem is fenyegetnek, pedig egy másfél éves közös kép van Krisztián oldalán. Semmi közünk a gyilkossághoz, de éjjel-nappal támadnak minket, volt, akit kirúgtak. Egy haverunkat kidobta a barátnője. Pokollá vált az életünk, csak azért, mert ismerjük Krisztiánt – árulta el a Blikknek Cs. Krisztián gyerekkori barátja, Zoltán, aki jogvédő egyesülethez fordult a támadások miatt, és kitart a barátja mellett, állítva, nem egyértelmű, mi történt aznap este.– Szerintem Krisz magát védte, és nem kizárt, hogy a bíróságon is ezt mondja majd!

Gergő, az idősebb áldozat ismerőse szerint lehetetlen, hogy az áldozatok provokálták volna a verekedést – ezt a kamerák felvételei alapján el lehet majd dönteni.

Száva Vince, az ÉKE és IMA jogvédő egyesület elnöke elítéli, ami a Deák téren történt, de felháborítja, hogy sokan faji kérdést csinálnak belőle.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 34224

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet