A Dyatlov-incidens soha nem látott archív fotói: a hegyi horror KÉPEKBEN!

2018. június 5., kedd
Ezek hosszú időn át kísérteni fognak, ezért csak akkor nézd meg, ha elég bátor vagy és nem félsz az álmatlan éjszakáktól...

A történetet már nagyon sokan ismerik.

Ez az egyik olyan rejtély a modern érában, aminek mindmáig nincs magyarázata.

A fiatalok történetét naplótöredékekből, fényképekből, illetve a későbbi kriminalisztikai vizsgálatokból rekonstruálták.

A magyarral nyelvrokon manysik (vogulok) vadászútvonalain haladó csoport kiváló tempóban és felhőtlen hangulatban rótta a kilométereket.

1959. február 1-jén letáboroztak a Halat Szjal, azaz a Halálhegy igen meredek, mintegy 15 fokos dőlésszögű oldalában, közel 1080 méteres magasságban, ahol álomra hajtották fejüket, ám az az éjjel örök sötétséget borított rájuk.

A meglepő gyorsasággal lezárt nyomozás iratait titkosították, s csak 1990-ben oldották fel részben, amelyekből kiderült:Feltehetően felsőbb utasításra, de igencsak felületesen jártak el a korabeli szakértők.

Természetesen a szemtanúk hiánya és a tucatnyi furcsaság nem egy spekulációt ihletett, amelyek a földönkívüliek és a sorozatgyilkolásba csapó szerelemféltésen át a kísérleti fegyverek áldozataivá válásig sok területet lefednek.

Az egyik leglogikusabb elmélet a lavinaomlás lehetne, amely megmagyarázná a törött bordákat, a sátorból történő gyors távozást és a fagyhalált, ám a nyelv és az orr hiányát vagy az idegen vércseppet aligha. 

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 27528

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet