A fa, melynek minden része halálos

2017. március 30., csütörtök
A halál kicsi almájának becézett machineel fa bármely részét fogyasztod is el, kegyetlen kínok között halnál meg! Kíváncsi vagy, hogyan, és miért?

Annak idején spanyol hódítók fedezték fel azt a fát, melynek gyümölcsét csak a halál kicsi almájának nevezték el. Rengeteg legenda keringett arról a fa felfedezését követő kezdeti időkben, hogy milyen pokoli kínok között hal meg az, aki elfogyasztja.

Később azzal is kísérleteztek az emberek, hogy a leveleit, kérgét, gyökerét kóstolják meg, fogyasztják el, de ez sem járt sikerrel. Minden esetben halálos volt az elfogyasztott adag

Először a Karib-tenger egye szigetein találkoztak ezzel a sejtelmes fával, amit ma machineel faként ismer a tudomány.

Hippomane mancinella nagyjából annyit jelent, hogy az alma, amitől megőrül a ló. Ez a világ legveszélyesebb fája, minden egyes része mérgező a gyökerétől a leveleiig, erre azonban nagyon sokan csak későn jöttek rá.

A karibi szigetvilágban van nagyon elterjedve, ott is őshonos, de Dél-Amerika partjainál is elő-előfordul.

Sőt, találtak már egyedeket Floridában is.

Mivel általában a tengerparti területeket, és a sok napfényt szereti, fontos szerepe van a talaj szerkezetének megszilárdításában.

A fa nedve a mai napig egy olyan mérget tartalmaz, melyet nem tudtak azonosítani, ezért igen sokszor szárnyra kap az a pletyka vele kapcsolatban, hogy valójában a halál szórta el a magvait, hogy ne kelljen minden emberért külön érte mennie, mikor üt az utolsó órája.

Mások szerint a benne rejlő ismeretlen vegyület egyértelműen földönkívüli.

A legtöbb szóbeszéd ellenére azonban valójában egy eddig ismeretlen eredetű vegyületről lehet szó, melyet még boncolgat a tudomány.

Finom édes, kicsit a gyömbérhez hasonló, csípős utóízzel rendelkezik a halál kicsi almája, azonban egy-két falat után órákig tartó fájdalmunk lesz, komoly görcsökkel, és belső vérzéssel.

A legmegdöbbentőbb az, hogyha eső közben a fa alá állunk, az esőcseppek által a fából kioldott méreganyagoknak köszönhetően az esőcseppek maró savként hullnak a testünkre.

Párás időben elég hosszabb ideig a fa közelében álldogálni a rosszulléthez, amit a belélegzett méreganyagok okoznak.

Ráadásul kivágás és elégetés esetén is halálos adag toxint lehet belélegezni így a halál fájának megölése is meg tudja bosszulni magát.

A halál fája tehát messze kerülendő, és ha egy hajótörést követően felismernénk egy apró szigeten ragadva, jobb, ha soha sem merészkedünk a területére, mert mi húznánk a rövidebbet.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 76624

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet