A Facebook mesterséges intelligenciája önálló életre kelt, ezért lekapcsolták!

2017. augusztus 4., péntek




Aggasztó jel, hogy a gépek lázadása bekövetkezhet egyszer a jövőben?

A Facebook mesterséges intelligenciája valami olyasmit művelt, ami nagyon aggasztó volt a tudósok és szakemberek számára.

Arról van szó, hogy nem tetszett neki az angol nyelv, ezért teljesen más módon kezdett kommunikálni.

A gépek lázadását most sikerült megakadályozni, de vajon a jövőben ha hasonlóan önálló életre kel az M.I., akkor meg tudjuk-e akadályozni?

Hatalmas a talány és heves aggodalmak övezik az egészet. Úgy tűnik, mégis Elon Musknak lesz igaza azzal kapcsolatban, hogy a mesterséges intelligenciát nagyon kontrollálni kellene a jövőben?

Nemrégiben a Facebook kísérletezgetett egy mesterséges intelligenciával, aminek a kutatók az angolt tanították meg, ám úgy tűnik, hogy a gépnek elege lett a nyelv következetlenségéből és egyéb hibáiból, ezért létrehozott magának egy újat.

A kód egyedi sorokkal kezdett el kommunikálni, melyek alapvetően nem jellemzőek rá, ezért ijedtek meg a kutatók, mert tudták, hogy nem lenne szabad így viselkednie a kódnak.

A Facebook azt akarta, hogy az MI angolul kommunikáljon, és így tudjon beszélgetni az emberekkel.

Az M.I. által küldött jelek azonban értelmezhetetlenek voltak, így végül a kísérletet leállították. Vajon ez is egyfajta lázadása lenne már a gépeknek?

Bizonyos értelemben sokak szerint igen. A nagy kérdés persze az, hogy vajon meddig fogunk elmenni a jövőben, és játszani fogunk-e a tűzzel.

És vajon megégetjük-e magunkat vele...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika mesterséges intelligencia robotok robot


Megtekintések száma: 42441





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet