A fekália 5 megdöbbentő felhasználási módja

2017. április 4., kedd




Az emberi ürülék nem csak lehúzni jó. Ami azt illeti, aranyat ér!

Amikor az ember szervezete lebontja az ételt, és a hátramaradt salakanyagot kiüríti, abban a közhiedelemmel ellentétben még rengeteg olyan értékes, és hasznosítható anyag van, amivel ma még nem él a tudomány, és technológiailag sem használjuk ki eléggé.

Azonban az utóbbi években számtalan próbálkozást szült a zöldenergia ágazata, melynek 5 megdöbbentő felhasználási módját vettük sorra.

Tradicionális gyógyszer

Az ősi Kínában rendszeresen használták a természet adata lehetőségeket bizonyos betegségek gyógyítására hiszen ezeknek a szereknek és eljárásoknak több ezer évük volt bizonyítani.

Hiszed vagy sem, de többek között a tigris ürülékét is felhasználták a gyógyításban. Nagyon hatékony volt például az alkoholizmus, és egyes bőrbetegségek kezelésére is. 

A tigris ürüléket emberi ürüékkel vegyítették, majd abból kenetet készítettek, melyet volt, hogy belsőleg, volt hogy külsőleg alkalmaztak.

Széklet átültetés

Igen, nem vicc, ez egy létező dolog. Pontosabban egy olyan kísérleti eljárás, melyet a modern orvoslás talált fel. Az alaptézis a következő:

A nagyrészt a vastagbélben élő bakteriális flóra, újabb nevén mikrobiom (vagy mikrobióta) fontos szerepet játszik szervezetünk metabolizmusában, a patogén kórokozók elleni védelemben. ha ez nem működik jól, védtelenek és betegek lehetünk.

Egy új eljárással azonban azonnal helyreállítható a megfelelő baktérium flóra, a bélben. Az egész abból áll, hogy a beteg ember végbelébe egy egészséges embertől származó székletmintát ültetnek be, hogy így kialakuljon a megfelelő bélflóra.

Aranytartalom

Kevesen tudják, de rengeteg az arany az emberi székletben, amit ráadásul ma már egyes modern eljárásokkal ki is lehet nyerni. Persze nem érdemes otthon arany kinyerő üzemre berendezkedni, mert csak nagyon nagyüzemben térülne meg a vállalkozásunk.

Az arany mellett többek között ezüst, platina valamint az elektronikai eszközök és ötvözetek készítése szempontjából fontos palládium és vanádium is megtalálható benne.

Az egyelőre nem ismert, honnan jut ennyi fém az emberi székletbe,d e a jövőben ezeket nagyipari módon ki lehetne nyerni, és újrahasznosítani.

Régi időkről mesélnek

Az ürüléket nem csak a jövőre vonatkozóan lehet felhasználni, hanem a múlt kiszélesítésére is. Ugyanis az ősállatok ürülékéből olyan dolgokat tudhatunk meg, minthogy mivel táplálkoztak, milyen rendszeresen ettek...stb.

Ezek alapján nem csak azt tudjuk rekonstruálni, hogy milyen volt az adott állat étrendje de azt is, hogy hogyan nézett ki, és hogy az akkori Föld növény és állatvilága hogyan épülhetett fel.

A Föld talajának megtermékenyítése

A Föld legjobb trágyája az emberi ürülék. Hogy miért is? Mert az ember egy csúcsragadozó, a tápláléklánc királya, ezért minden ásványi anyaghoz és tárgyázás szempontjából fontos nyomelemhez hozzájut.

Az emberi ürülék mezőgazdasági felhasználása már nagyon régóta téma. Egyre több olyan tervezet lát napvilágot, melyek az emberi széklet bevonásával képezik el a Föld egyre terméketlenebb talajának hosszabb távú újratermékenyítését.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 20147





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet