A feldolgozott húsok 70%-a nem is húsból készül? Ezt fontos tudnod!

2017. július 2., vasárnap
Nem csak átverik a fogyasztókat, de mérgeznek is vele minket? OSZD MEG másokkal is!

Döbbenet, hogy mi kerülhet bele a feldolgozott darált húsokba, és sok más húskészítménybe világszerte. Létezik ugyanis egy olyan különleges anyag, amit a szakmában maguk között az élelmiszeripar dolgozói csak pink slime-ként emlegetnek, azaz rózsaszín iszapként.

Ez az ammóniával teli, bizarr anyagokból, visszamaradt melléktermékekből álló massza az, amivel a húsokat kipótolják, és valójában sokkal több kerül belőlük egyes termékekbe, mint bárki gondolná.

És ez még nem minden. Ugyanis a pink slime nincs feltüntetve semmilyen módon a termékek csomagolásán, így a fogyasztóknak egy igen jelentős részének fogalma sincs róla, hogy mit is fogyaszt, mikor ilyen húskészítményeket eszik.

A húsiparban bevett dolog a színhús helyettesítése gazdasági okok miatt, például a húsmaradványokat tartalmazó csontok további hasznosítása. Az alacsony vagy magas nyomású szeparálógépekkel, mondhatni centrifugák segítségével, mechanikus eljárással húspépet tudnak nyerni belőlük.

Azonban azt sokan nem tudják, hogy ez a pink slime, azaz rózsaszín iszap úgy készül, hogy a felesleges zsír, csontmaradványok, és egyéb gusztustalan nyesedékek bekerülnek egy központi rendszerbe, ott felmelegítik, majd centrifugálják, végül ammóniával átitatják, majd tömbökbe fagyasztják.

Ezeket pedig a különféle húsipari termékeket előállító cégekhez, gyorséttermekhez szállítják.

Nem egy gyorsítóterem lánc használja is ezt a szubsztanciát, a húspogácsái, és egyéb termékei állagának "javításához", mert olcsó összetevő, és javít a húsok és egyéb termékek látszólagos állagán.

Hogy ez egészségügyileg mennyire káros? Számos erre irányuló kutatás van, de egyik sem adott még egyértelmű választ a kérdésre.

Azonban több mint valószínű, hogy ezen rózsaszín iszappal kezelt termékek enyhén szólva sem egészségesek, és mivel nem tudják miből készül, és ez a folyamat is kevésbé ellenőrizhető, gyakorlatilag bármit belekeverhetnek még a fentieken kívül.

Az viszont 100%-osan biztos, hogy minőségileg alacsonyabb kategóriájú húsok jönnek így létre, amit drágán adnak el. Hiszen egy csirke far-hát hústartalma és ára nyilvánvalóan eltér egy mellfilétől.

Az egyik legbizarrabb tény a pink slime használatával kapcsolatban az, hogy először az állatoknak szánt készítményekben használták fel nagy mennyiségben...

Sokak szerint nem is azzal van a gond eleve, hogy ilyen anyagokat használnak, hanem azzal, hogy ezek, és az ammóniával ennyire jelentős mértékben átitatott húsok hatását soha nem vizsgálták hosszabb távon, generációról-generációra átívelően.

Így pedig nem tudni, milyen hatásai is lesznek, és ütközhetnek már jelenleg is ki az embereken. Arról nem beszélve, hogy a pink slime egy kiváló fegyver az élelmiszeripar kezében ellenünk.

Hiszen olcsó húst tudnak vele előállítani, melynek ízén ez szinte észre sem vehető. Az emberek viszont csak híznak és híznak tőle, egyre több egészségügyi nyavalya alakul ki a társadalomban, amin aztán mindenki csak vakarja a fejét, és nem tudják, mi az oka az egyre növekvő rákos megbetegedéseknek, krónikus allergiáknak, vagy várnyomás problémáknak...

OSZD MEG másokkal is!

egészség bizarr feltáró élelmiszeripar


Megtekintések száma: 106770

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet