A fényűző Dubaj valódi arca: rabszolgamunka folyik, éhbérért! Kizsákmányolás és nyomor!

2019. február 26., kedd
Van, hogy tehénszállító kocsikban viszik dolgozni Dubai modern rabszolgáit. Szennyvíztől és izzadtságtól bűzló helyen élnek azok, akiknek valóban a fényűző várost köszönhetjük!

Egy gyors keresés a dubai szóra az interneten és az ember rögtön csodálatos felhőkarcolókról, gyönyörű szállodákról és a tengerparton teveháton közlekedő emberek képeivel találja szembe magát, amiből érthetően mindenkinek egyből az a kép alakul ki a fejében dubairól, hogy ez az az ország, ahol mindenki olyan gazdag, hogy aranyozott WC papírral törli ki magának.

Mohammed sejk jó munkát végzett és széles mosollyal adta be az embereknek azt, hogy dubaj az 1001 éjszaka meséinek az országa és ezt úgy tűnik, hogy mindenki be is nyeli. 

A rengeteg építkezés csökkenésével a parasztvakítás hatékonysága kezd megszűnni és kezd dubai sötétebb oldala is a felszínre emelkedni.

Emberi jogokat sértenek sok esetben, szinte minden egyes nap. 

Embertelen körülmények között dolgoztatnak ugyanis modern rabszolgákat. A

főleg Indiából érkező munkásoktól már a reptéren elveszik az útlevelüket, és sosem kapják azt vissza.A legtöbben így lényegében itt ragadnak, és 2 évig kell csak azért dolgozniuk, hogy a vízumukat ki tudják fizetni.

“A sejk építette fel az országot” – mantrázzák, holott valójában a város körkerületeiben élő koszos munkások építettek mindent a két kezükkel, verejtékükkel. Szennyvíztől és izzadtságtól bűzló helyen élnek azok, akiknek valóban a fényűző várost köszönhetjük! 

A munkásokat nem fizetik rendesen és időben, embertelen körülmények között tartják őket, és a sejk csak mosolyog.

Napi 15 órát is dolgoznak, közben alig 30 ezer forintot kapnak a munkájukért.

Az indiai konzulátus 2005 folyamán 971 halálesetet regisztrált, ami a hatalmas húségnek, a kimerültségnek, vagy az öngyilkosságnak volt köszönhető.

Dubaiban a legtöbb céget a kormány birtokolja.

Ez pedig egy egyszerű képletet eredményez: ha ellenzik az emberi jogokat, és nem vesznek róluk tudomást, még több pénzhez juthatnak.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 49980

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet