A férfi, aki 60 éve nem fürdik

2016. október 19., szerda
Amoo Hadji, a 80 éves iráni férfi úgy néz ki, mintha csak egy mesefilm egyik eltúlzott szereplője lenne. A férfi ugyanis legalább 60 éve nem fürdött!

Hihetetlen, de még mindig vannak olyan emberek a világban, akik mellőzik a már megszokott, társadalmilag elvárt higiéniai normákat.

Iránban, egy aprócska faluban ugyanis él egy idős úr, név szerint Amoo Hadji, aki 60 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy soha többé nem fürdik.

Máig betartotta fogadalmát…

Különös az egészben, hogy az ember ennyi idő után egy undorító, és mogorva alaknak képzelné el a lassan 80 éves urat. A valóság azonban nagyon is csalóka.

Az öreg ugyanis úgy néz ki, mintha egy meséből előbújt bizarr szereplő lenne. Mindig mosolyog, és egyfajta kellemes melegséget ad kisugárzása.

Eleinte sokan úgy sejtették, hogy Amoo azért nem fürdik, mert vízallergiája van, vagy valamilyen vízzel kapcsolatos betegsége. Amikor azonban kiállt a nyilvánosság elé, biztosított róla mindenkit, hogy saját döntéséből, egyéni elhatározásból gondolta úgy, hogy nem fog többé fürdeni.

Egyáltalán nem boldogtalan, sőt, azt mondja, úgy érzi, mindene megvan az életében, ami kell.

Egyetlen tulajdona a pipája, melytől soha nem válik meg, és állandóan pöfékel. A bőre szarusodott és rengeteg kosz és hulladék gyűlt fel rajta, így egyfajta szerves páncéllá alakulva, mely megvédi őt a hidegtől és az időjárási viszontagságoktól is.

Hihetetlen belegondolni abba, hogy valaki ennyire remete életet éljen. A férfire egy fotós figyelt fel, és akkor lett világhírű, amikor képeket készítettek vele.

A nyugodt, csendes életet élő idős úr elmondása szerint a hosszú élet titka az, hogy boldogok legyünk. Ki így, ki úgy találja meg ezt a boldogságot.

Úgy tűnik, Amoo nagyon is jól érzi magát a bőrében annak ellenére, hogy 60 éve nem érte víz a testét.

érdekes érdekesség hihetetlen emberek


Megtekintések száma: 173049

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet