A férfi, aki állította, hogy 70 éve nem evett, és nem ivott semmit

2016. január 4., hétfő




Vajon lehetséges túlélni élelem és víz nélkül? Orvosok próbálták ezt megállapítani, miközben értetlenül álltak egy indiai férfi esete előtt, aki azt állította, hogy az elmúlt 70 évben nem evett és nem ivott semmit. De ami még ennél is megdöbbentőbb, hogy tökéletesen egészséges volt.

Prahlad Jani Ahmedabad indiai városban él, és azt állítja, hogy 8 éves kora óta nem fogyasztott ételt vagy folyadékot. Azt is elmondta, hogy egy istennő áldotta meg, amikor annyi idős volt. Ez teszi lehetővé számára, hogy túlélje táplálék nélkül, kivéve azt az energiát, ami a meditáció gyakorlásából származik.

2010. április 22-től május 6-ig a Sterling magánkórházban Prahlad Jani-t megfigyelte és tesztelte Sudhir Shah és egy 35 kutatóból álló csapat, akik az Élettani és Rokon Tudományok Intézetéből (DIPAS), és más szervezetektől érkeztek.

A nagy csapat napi szinten tanulmányozta Jani-t klinikai vizsgálatokat, vérvizsgálatokat, és szkenneléseket végezve. 24 órában folyamatos kamerás megfigyelés alatt állt, hogy maximálisan tudják felügyelni a férfi tevékenységét a tesztidőszak alatt.

A kutatók szerint az egyetlen alkalom, amikor Jani-t kivitték a lezárt szobából minden nap, amikor a vizsgálatokat végezték, és kimehetett a napfényre.

70-eve-ehezo-ember-2

Ezekben az időszakokban is folyamatos volt a videofelvétel annak biztosítása érdekében, hogy a vizsgálatok eredményei hitelesek legyenek.

Jani csak akkor került kapcsolatba bármilyen folyadékkal, amikor egy alkalmi fürdésre került sor, ami az 5. napon történt meg, és amikor egy kis vízzel gargalizált.

Fontos megjegyezni, hogy a vécét is lezárták, hogy teszteljék azon állítását, miszerint nem vizel vagy ürít. A tizenöt napos intenzív megfigyelést követően, melynek során Jani nem evett, nem ivott, és nem ment vécére, valamennyi orvosi eredménye megérkezett, melyek azt mutatták, hogy az állapota teljesen normális, és jobb kondícióban van, mint bárki más az ő korában.

Az orvosok arról is beszámoltak, hogy érdekes módon Jani húgyhólyagjában a folyadék mennyisége ingadozott, és úgy tűnik, hogy a férfi "képes vizeletet létrehozni a hólyagjában", de egyáltalán nem ürített vizeletet. Jani leptin és ghrelin szintje, két étvággyal kapcsolatos hormoné azt sugallja, hogy a férfi szervezete szélsőséges formában képes alkalmazkodni az éhezéshez és víz korlátozáshoz.

A 15 napos teszt után a kutatókat továbbra is nagyon érdekelte, hogy az idős férfi szervezetéből hogyan ürül ki a metabolikus hulladék, honnan nyeri az energiát a létfenntartáshoz, és hogyan tartja fenn a hidratációs állapotát.

A DIPAS igazgatója úgy véli, hogy Jani megfigyelésének eredményei "rendkívül hasznosak az emberiség számára." Anil Gupta, a SRISTI professzora fontos szerepet töltött be a tesztek nyomon követésében, aki elmondta, hogy a csapat igen izgatott volt, hogy lehetőségük adódott Jani szervezete élettani funkcióinak ellenőrzésére.

A legtöbb ember több hétig képes étel nélkül élni a szervezetben eltárolt zsírt és fehérjét felhasználva.

De az átlagos ember víz nélkül csupán 3-4 napig képes életben maradni. Hogyan szerzi Jani mindehhez a képességét? Egyesek úgy vélik, hogy a fürdés lehetővé tette számára, hogy bizonyos mennyiségű folyadékot tároljon a szervezetében. Mások szerint, mivel a megfigyelések 15 nap után nem folytatódtak, utána talán evett vagy ivott.

70-eve-ehezo-ember-3

De Jani nem az első ember, akit ilyen állítások után vizsgáltak. HRM-et, egy másik indiai férfit 411 napig tesztelték intenzíven, miután azt állította, hogy semmiféle ételt nem eszik. Miközben HRM időközben forralt vizet fogyasztott a 411 napos megfigyelés alatt, megerősítést nyert, hogy nem evett az adott időszakban, és még az egészsége is tökéletes volt.

Mindez azért izgalmas, mert a jelenleg elfogadott tudományos nézet az emberi fiziológiát és testet illetően talán nem mindenben helyes, és lehetőség van arra, hogy megváltoztassuk a tudatállapotunkat, hogy a testünk másképp működjön. Miután többen megpróbálták a napba nézést igazolták, hogy valóban lehetséges energiát nyerni egyedül a Napból.

Forrás: új világ tudat Origo Life

paranormál rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek érdekesség hihetetlen emberek


Megtekintések száma: 26586





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet