A férfiak vagy a nők agya a nagyobb? Megfejtették, de a válasz meglepőbb, mint gondolnád!

2017. május 9., kedd




Nézzünk a dolgok mögé!

A tudomány már nagyon rég tartozik egy olyan kérdésre adott válasszal, amire mindenki kíváncsi. Ez a nemet harcához is kapcsolódik, ugyanis rendre elhangzik a vita: a férfi vagy a női agy a nagyobb?

A tudományos bizonyítékok napjainkban bár rendelkezésre álltak már egy ideje, egészen eddig nem volt konkrét bizonyíték az orvosok kezében.

Most egy átfogó, 900 emberen elvégzett kutatási és vizsgálati sorozat keretében úgy tűnik, meglelték a végleges választ.

Azonban a megoldás sokkal furmányosabb, mint gondolnád.

Arról van szó ugyanis, hogy a mérések alapján bizony a férfiak agya valamivel nagyobb. Ebből adódóan tehát joggal gondolhatjuk azt, hogy az erősebbik nem intellektuálisan, intelligencia szintjén is erősebb.

Ha így gondolnánk, akkor azonban súlyosan tévednénk.

Ugyanis megdöbbentő, de annak ellenére, hogy a nők agya átlagosan 14%-kal kisebbnek bizonyult, mint a férfiaké, sokkal jobb eredményeket értek el a memóriatesztek során.

Vagyis többek között a memória mellett más egyéb agyi területek is sokkal jobban ki vannak használva a nők agyában. Úgy is mondhatnánk, hogy bár kisebb a nők agya, ámde praktikusabb is.

Ez a nők agyának rendezettségében keresendő, és abban, hogy az idegpályák nagyobb hatékonysággal, és gyorsabban képesek vinni a jeleket, így összességében jobban tudnak működni, mint a férfi agy.

Így most már megvan a végleges tudományos bizonyíték és egyben válasz a nagy kérdésre: na, ki is az okosabb?

Hát a nők!

Hiszen mint sok minden másban, itt sem a méret a lényeg…

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen orvostudomány


Megtekintések száma: 30030





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet