A Flatwoods szörny legendája

2015. augusztus 29., szombat




A Flatwoods-i szörny 1952. szeptember 12-én tűnt fel először Flatwoodsban. Megjelenése fenekestől felforgatta a környéken élő közösség életét.

1952 szeptember 12-én este hét óra tájt három fiatal - Edward és Fred May, valamint jóbarátjuk Tommy Hyer - egy fénylő valamire lettek figyelmesek az égen. Az objektum lassan húzott át az égen, majd eltűnt az egyik helyi farmer,  G. Bailey Fisher földje felett.

Lezuhant csészealj

A fiúk annyira kíváncsiak lettek, hogy mit láttak, hogy értesítették Mr. Mayt, majd az ő társaságában elindultak a helyszínre átkutatni a terepet. Mikor odaértek, szinte semmit sem láttak a helyszínen. Mindent beborított valamiféle rejtélyes köd. Ekkor látták meg a közel 2 méteres, belülről világító lényt, mely ingerült, szisszenő hangokat adott ki.

El is uralkodott rajtuk az ijedtség, ezért hazahajtottak, majd kapcsolatba léptek a helyi seriffel, Sheriff Roberttel, valamint a helyi újság szerkesztőjével.

flatwoods-szorny-1

A seriff még aznap este kiautózott a helyszínre, de nem vett észre semmi különöset azon kívül, hogy égett fémhez hasonló szag terjengett a levegőben. Másnap ismét visszatért a helyszínre, és két hosszú nyomot vett észre a földben, melyben különös fekete folyadék állt. Ekkor már arra gyanakodtak, hogy valami megmagyarázhatatlan dolog történt, ezért bejelentették, hogy egy repülő csészealj zuhanhatott le a helyszínen.

Szemtanúk

A rejtélyes csészealj sohasem lett meg. Még csak darabokat sem találtak belőle, ezért később már azt feltételezték, hogy nem lezuhant, hanem leszállt. Hogy mi célból érkezett az ismeretlen látogató, az rejtély maradt.

Állítólag egy anya és 21 éves lánya találkozott a csészealj utasával körülbelül egy héttel a szeptember 12-i események előtt. A történtek akkora hatással voltak a lányra, hogy három hétig kórházban volt ezután.

flatwoods-szorny-2

Egy bizonyos Eugene Lemon vallomását is sikerült begyűjteni, akinek az elmondása szerint a szeptember 12-i csészealj jelenség időpontjában elhallgatott rádiója - mely aztán közel 45 percig maradt néma - majd az egész háza rázkódni kezdett. Egy másik szemtanú egy repülő, fényesen izzó csészealjat látott leszállni a farm felett szeptember 13-án hajnali 6 óra 30 perckor.

Ijesztő tünetek

Azok a személyek, akik valamilyen módon közvetlen, vagy közvetett kapcsolatba kerültek a lénnyel, mind ugyanolyan rejtélyes tünetektől kezdtek szenvedni. A tüneteket valószínűleg a lény, vagy a lény űrhajója által kibocsátott köd okozta, amit belélegeztek.

flatwoods-szorny-3 Modern kori illusztráció a lényről

Orr irritáció, torokfájás, fejfájás gyötörte őket, de volt olyan is, aki egész éjjel hányt az eset után. Legtöbbjüknél csak napokkal később múltak el a szimptómák, egyeseknek még hetekig duzzanat volt a torkában. Az orvosok a tüneteket megvizsgálva arra jutottak, hogy a mustárgáz mérgezéshez hasonló jelenséggel volt dolguk.

A szörny

Az azóta eltelt időben, már rengetegen állították, hogy látták a lényt, ami körülbelül 2 méter magas, hosszú fejű, a teste és az arca fekete, a belseje pedig világít. A szemtanúk szerint a szörnynek nincsenek látható végtagjai, a teste pedig egyáltalán nem hasonlít az emberi testre, és leginkább árnyszerűnek lehetne leírni. Mindemellett a teremtményhez kötnek még egy nagy pulzáló vörös fénylabdát, ami legtöbbször a földön pihent mellette. Az UFO-kutatók ebből arra következtetnek, hogy a lény földönkívüli, és a fénylabda az űrhajója.

Hogy mi lehetett a Flatwoods szörny, és milyen céllal érkezett bolygónkra? Nem tudni. Arra azonban sokan esküsznek, hogy még ma is feltűnik esténként a városka környékén elterülő erdőkben.

paranormál rejtély rejtélyek szörny szörnyek


Megtekintések száma: 21893





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet