A fokhagymaolaj csodatévő ereje

2017. augusztus 9., szerda




Sokan esküsznek rá, a védikus orvoslás több ezer éve használja. Érdemes neked is kipróbálnod, mert utána az itt leírt bajokat és betegségeket mindig ezzel fogod kezelni!

1. Korpásodás

A fokhagymaolajjal kezelhető a korpásodás. Ehhez vegyen fokhagymaolajat és vigye fel a hajára. A fokhagymaolajjal megszabadulhat a viszkető fejbőrtől is, mivel az olaj hidratálja a száraz fejbőrt. Használja minden második héten, hogy elérje a kívánt hatást.Az olaj külsőleg használható és fogyasztható is. Az elkészítéséhez törjön össze fokhagymát, majd áztassa be zöldségolajba, vagy gőzölje desztillálva. Mivel 100 százalékban természetes anyag, ezért biztonságos a használata, habár azok, akik allergiásak a fokhagymára, ne használják.

2. Fertőzések

A fokhagymaolajjal jól kezelhetőek a bakteriális és gombás fertőzések, mivel az olaj gombaölő és antibakteriális hatású. Kezelhető vele a nyelvcsap- és candidiasis fertőzés is.

3. Fogfájás

Cseppentsen néhány csepp fokhagymaolajat egy vattakorongra. Tegye a vattakorongot az érintett fogra 10-30 percre. Ismételje naponta 2-3 alkalommal, hogy enyhüljön a fogfájás.

4. Egészséges szív

A fokhagymaolajjal fenntartható a vérnyomás és csökkenthető a magas vérnyomás. Mivel vérhígító hatású, megtisztítja a vérereket és megakadályozza az érszűkületet. Hatékonyan megakadályozza még az agyvérzés és a trombózis kialakulását, valamint csökkenti a vércukor szintjét.

fokhagyma-olaj

5. Koleszterin

Az olaj csökkenti a „rossz” koleszterin valamint a triglicerid szintet.

6. Szív- és érrendszeri problémák

A fokhagymaolaj csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét, ami sokféle szívprobléma kialakulásához vezethet. Ezáltal azonban az olaj hozzájárul az egészséges szív fenntartásához.

7. Egészséges haj

A fokhagymaolaj sok olyan tápanyagot tartalmaz, amelyek serkentik a hajnövekedést, valamint felveszik a harcot számtalan fejbőr problémával. A fokhagymaolaj gazdag kénben, E-, C-, B1- és B6-vitaminban, amelyek fontos szerepet játszanak a hajnövekedésben és a fejbőr védelmében. Az olaj meggátolja a hajszálak töredezését és erősebbé teszi a hajgyökereket. Habár az olajnak elég erős szaga van, számtalan pozitív hatással rendelkezik.

Vigyen fel a hajára fokhagymaolajat, hogy a haja egészségesen nőhessen. Ezzel a vérkeringést is serkenti, így a hajgyökerek megerősödnek, valamint a fejbőrről eltűnnek a méreganyagok. Lefekvés előtt masszírozza be a haját és a fejbőrét fokhagymaolajjal, majd másnap reggel egy gyengébb samponnal mosson hajat.

8. Egészséges bőr

Ha a fokhagymát külsőleg felviszi a bőrre, kezelhetőek az olajjal a gombás fertőzések, szemölcsök és tyúkszemek. Az olajjal az olyan gombás fertőzések is megszüntethetőek, mint az ótvar és gombás láb.

fokhagyma-2

9. Rák

A fokhagymaolaj egy allil kén nevezetű vegyületet tartalmaz, amivel hatékonyan megállítható vagy kezelhető a rákos sejtek termelődése. Az olajjal kezelhető a hasnyálmirigy-, nyelőcső-, mell-, prosztata-, gyomor- és végbélrák.

10. Fülfertőzések

A fülfertőzések kialakulásáért vírusok felelősek, melyek fájdalmat és irritációt okoznak. A fülfertőzés könnyedén kezelhető meleg, házilag készített fokhagymaolajjal, mivel az olaj fertőtlenítő, vírusölő és antibakteriális hatású.

11. Immunitás

A fokhagymaolajjal megerősíthető az immunrendszer és megállítható a rákos sejtek terjedése. Az olaj az olyan méreganyagokat is eltávolítja a szervezetből, mint az ólom és a higany. Az olaj a sűríti a vért, ezért jó hatással van a vérzékenységre.

12. Pattanások

A fokhagymaolajból pattanások elleni arcpakolás is készíthető. A fokhagymaolajat keverje iszappakolásba, így ezzel eltüntetheti a pattanásokat és az azok után maradt sebhelyeket az arcról.

Fokhagymaolajos recept

Ezzel a recepttel kezelhető a megfázás és a homloküreg gyulladás.

  1.  Vegyen néhány csepp fokhagymaolajat és 2 evőkanál olíva-, mustár- vagy kókuszolajat.
  2. Alacsony hőfokon melegítse fel az olajat.
  3. Tárolja a keveréket kis üvegben. 4-5 napra akár le is fagyaszthatja.
  4. 2-3 csepp olajat vigyen fel az érintett fülre, hogy enyhítse a fájdalmat.

egészség egészség megelőzés természets remediák


Megtekintések száma: 15875457





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet