A földönkívüli életformák a Föld óceánjainak fenekén élnek? UFÓ észlelések a tengeren!

2023. március 21., kedd
Az UFO-k feltűnése a tengereken nem ritka dolog, a múltban is jó néhány észlelés született. Sokszor olyan objektumokat észleltek a víz alatt – vagy épp fölött – melyek jóval túlszárnyalták a kor technikáját. Az alábbiakban is ilyen esetekről lesz szó.

1960 februárjában az argentin tengerészet több mint két hetet vesztegelt el a hiábavaló kísérletezéssel, hogy a Nuevo öbölben elfogjon vagy elsüllyesszen két tengeralattjárót. Noha a tengeralattjárókat felderítő detektor jelezte, sebességük és mozgásrendszerük olyan volt, hogy még a legmodernebb felszíni hajók számára is egyszerűen követhetetlenné tette őket.

A vidék lakóinak az volt a véleményük, hogy a tengerészet nem tudta mibe fog, amikor a tengeralattjárókat követni próbálta. Ha a hivatalos szervek vették volna maguknak a fáradságot, hogy a helybelieket megkérdezzék, miféle tengeralattjárók látogatják az öbölt, azonnal megtudhatták volna, hogy a tengerészet az övénél lényegesen fejlettebb technológiával készült tengeralattjárók elfogására akar vállalkozni…

A Nuevo- és a San Matias-öböl lakói gyakran láttak fénylő UFO-kat elmerülni és kiemelkedni az óceánból. Egy helybeli lakos azt mondta Gordon W. Creightonnak, a British Flyng Saucer Review munkatársának: “Egész biztos, hogy a San Matias-öböl mélységeiben UFO-támaszpont van.”

Az ilyen események mindennaposak Patagónia eléggé kiterjedt vidékein, itt a bennszülöttek elbeszéléseiben a világ legtermészetesebb módján esik szó az UFO-król és idegen utasaikról.

1961 októberében az USA haditengerészete két napig követett hiábavalóan egy tenger alatti tárgyat. A Maine állambeli Brunswick Tengeri Kutatóállomás képviselője kijelentette, hogy a felderítő detektor jelzéseit leellenőrizték, de megtagadott a tárgyra vonatkozóan mindennemű további tájékoztatást, arra hivatkozva, hogy az adatok titkosak.

George D. Fawcett kutató szerint 200 évre visszavezethetően számos hajóskapitány elbeszéléseiben szerepel egy részlet, nevezetesen, hogy látták, amint hajójuk közelében tárgyak emelkednek ki és merülnek el az óceánban.

Fawcett véleménye, hogy ezek a víz alatti UFO-k olyan járművek, amelyek bolygónkat tanulmányozzák. Az új-zélandi Spaciereview folyóirat is beszámol egy érdekes megfigyelésről, amelyet K. repülőkapitány, egy utasszállító gép pilótája tett, 1965. január 12-én, miközben az új-zélandi Whenuapaitól északra, Kaitaia felé repült.

Mivel nem voltak utasai, alacsonyan repült, a tengerpart vonalát követve. Kaitaia kikötőjétől nem messze meglátott valamit, amiről először azt hitte, hogy egy tölcsértorkolatba tévedt és ott „megfeneklett” egy bálna. Kört írt le, hogy jobban megfigyelhesse, és akkor látta, hogy valamilyen fémépítmény lehet, amelyet így írt le:

1. Formája tökéletesen szimmetrikus, aerodinamikus; 

2. Semmilyen kiemelkedés nem látszott rajta; 

3. Úgy tűnt, hogy fémből van és elejétől számítva a hosszának körülbelül felénél olyasmi volt látható, amit bejárati tolóajtónak is lehetett hinni; 

4. A tölcsértorkolat alján feküdt, orral délnek fordulva; 

5. Formája nem hasonlított semmilyen ismert tengeralattjáró alakjához;

6. Hosszúsága mintegy 30 méter és szélessége legvastagabb részén mintegy 15 m lehetett; 

7. A tárgy a víz alatt mintegy 10 méter mélységben állt.

Miután a folyóirat közölte a nyilatkozatot, az utólagos vizsgálat azt is kiderítette, hogy ismert tengeralattjáró-típus semmiképpen sem lehetett azon a helyen. A pont, amelyet K. repülőkapitány jelzett, szokott vízijárművek számára megközelíthetetlen a kikötő és a partvonulat sajátossága miatt.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Rejtélyek szigete / UFO – Misztikum és valóság


Megtekintések száma: 116434

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet