A földönkívüliek a megfelelő pillanatot várják, mielőtt kapcsolatba lépnek velünk

2023. február 22., szerda
A tudósok azzal kezdték, hogy a benépesítés sebességét mérlegelték annak meghatározására, vajon a galaxis életkoránál rövidebb időtartamon belül képesek-e az űrutazó civilizációk belakni.

"Ezeknek a modelleknek az eredményei azt mutatják, hogy a Tejút könnyen benépesíthető a csillagközi űrhajók sebességére és indulási gyakoriságára vonatkozó konzervatív feltételezések alapján," 

- mondják a tudósok.

A Fermi-paradoxon egy olyan koncepció, amelyet Enrico Fermi fizikus mutatott be a földönkívüli intelligencia létezésére, amely minden idegen életet kereső kutatót foglalkoztat. 

A Fermi-paradoxon szerint a galaxisban levő bolygók és csillagok száma miatt léteznie kellene másik világoknak, amelyek tele vannak intelligens földönkívüli élettel. 

Ha ez igaz, akkor a Földet már meg kellett volna látogatniuk, vagy legalább kapcsolatba kellett volna lépnünk velük.

Mivel azonban az emberek hivatalosan még nem találkoztak az intelligens földönkívüli élet bizonyítékával, sokan kételkednek az idegen civilizációk létezésében.

A közelmúltbeli tanulmány kutatói szerint lehetséges, hogy a földönkívüliek a Föld közvetlen közelében vannak, de egyszerűen csak arra várnak, hogy a Föld vagy a Naprendszer közelebb kerüljön az otthonukhoz, mielőtt szondát küldenek vagy expedíciót indítanak.

"Ha elég hosszú egy milliárd év, akkor ez az egyik megoldás a Fermi-paradoxonra," - mondta Johnatan Carroll-Nellenback asztronómus. "A lakható világok annyira ritkák, hogy hosszabb ideig kell várniuk, mint amennyi ideig bármely civilizáció tart, mielőtt újra megfelelő távolságba kerülnek."

"Minden rendszer lakható és benépesíthető lehet, de nem látogatnak el hozzánk, mert nincsenek elég közel," - tette hozzá.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy előbb vagy utóbb nyílt kapcsolatot létesíthetünk az idegenekkel, de lehetséges, hogy bizonyos követelményeket teljesíteni kell, mielőtt ez a találkozó megtörténhet. 

A tudományos fantasztikus írók és egyes tudósok néha azt állítják, hogy az embereket meg fogják hívni a Galaktikus Klubba, de hogy ez mikor következik be, annak időpontja még nem ismert.

David Schwartzman, a washingtoni Howard Egyetem biogeokémikusa szerint okunk van ara, hogy ne adjuk fel a SETI-t. Schwartzman szerint vannak odakinn idegenek, annak ellenére, hogy a földönkívüli intelligencia (SETI) keresése során eddig csak csendet találtunk. Azt is felvázolta, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a Föld bolygó bekapcsolódjon a Galaktikus Klubba.

"Világunk teljesen megváltozik, ha belépünk a Galaktikus Klubba.

Állítom, hogy ha be akarunk lépni a Galaktikus Klubba, akkor a kihívás a globális politikai gazdaságunk újjáépítésében rejlik. 

Ennek néhány kisebb mellékhatást kell eredményeznie, mint például, hogy nincs több háború, nincs több szegénység, és az egész emberiség gyermekeinek jövője biztosított, ahol a biodiverzitás jelentős része érintetlen," - mondta Schwartzman.

OSZD MEG másokkal is!

ufók idegenek összeesküvés


Megtekintések száma: 116262

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet