A földönkívüliek már a Földön vannak? Megdöbbentő elmélettel álltak elő

2023. szeptember 20., szerda
Szellemek, démonok, szörnyek, megmagyarázhatatlan jelenségek. Mindannyian találkoztunk már velük. Más világokról szólnak ezek a mesék, vagy ez a világ a mi világunk is? 

Léteznek-e nem látható dolgok, melyeket valójában körülvesznek minket, csak mi nem érzékeljük?

Az FBI titkos aktáiból egy multiverzum lehetősége rajzolódik ki.

Mi az az a multiverzum? Mit jelent? És miért csupán elmélet szintjén ismerjük ma? A multiverzum egy speciális és összetett elmélet, amely azt feltételezi, hogy a mi univerzumunk mellett számos más univerzum is létezik, s ezek együtt tartalmazzák mindazt, ami létezik és ami létezhet: a teljes világűrt, időt, tömeget, energiát és teret éppúgy, mint a fizika törvényeit és azokat az állandókat, amelyek leírják őket.

Az elméletet Andrej Linde orosz fizikus fejtette ki az 1980-as évek elején, azonban a tudományos világ elsőre nem fogadta tárt karokkal az elméletet. Napjainkban viszont már szélesebb elfogadottságot nyert. Ezeket a különféle univerzumokat a multiverzumon belül párhuzamos univerzumoknak is nevezzük.

A multiverzum felépítése bonyolult, de a jelentések és vizsgálatok szerint a legfelső rétegben élünk mi.

A tudományos-fantasztikus elméletek rajongóit a kezdetektől fogva felcsigázta a gondolat, hogy rajtunk kívül más értelmes élet is létezhet az univerzumban. A féreglyukakon át történő utazás, a párhuzamos univerzumok, illetve idősíkok gondolata sokszor megjelenik például a Csillagkapu, illetve a Star Trek: Deep Space Nine epizódjaiban, valamint a Sliders című sorozatban, ahol a hősök találkoznak saját magukkal egy másik világban, ahol éppen teljesen máshogy alakult a történelem és a szereplők élete, mint ahogy a saját univerzumukban.

2014 júliusában az FBI kiadott egy korábban titkosított dokumentumot, "UFO" címmel. A dokumentumról alig tudni valami érdemlegest. Sem azt nem említik, mikor keletkezhetett - bár erre vannak nem megerősített források, lásd lentebb - , sem azt, hogy hány évet ölelnek fel a benne foglalt esetek, kutatások, megállapítások.

A dokumentumban foglaltak egy olyan lehetséges teóriát vázolnak fel, miszerint az emberiség valóban egy multiverzumban él. 

A dokumentum, mely arra utal, hogy a kormány szerint ezek a látogatóba érkező idegen lények képesek az interdimenzionális utazásra, úgy tűnik, hogy 1947. július 8-án keletkezett. Íme néhány pont az FBI beszámolójának 22. oldaláról.

Az 1-es pontban repülő csészealjakról ír, melyek személyzettel rendelkeznek, viszont mások távirányításúak.

A 2. pont szerint békével jönnek, és azt tervezik, hogy egyesek letelepednek a bolygónkon.

A 3-as pont azt mondja, hogy nagyon hasonlítanak az emberekre, csak magasabbak.

A 4-es pont szerint nincs olyan bolygójuk, mint amilyenen mi élünk, de a saját világukból érkeznek.

Az 5-ös pont arról ír, hogy egy éteri planétáról jönnek, amely kölcsönösen áthatja a mi bolygónkat, de ez számunkra nem érzékelhető.

A 6-os pont azt állítja, hogy a testük és a járműveik automatikusan materializálódnak, amikor belépnek a mi anyagi sűrűségünkbe, és rezgési szintünkre.

A 7-es pont a hajóikról szól, amelyek egyfajta sugárzó energiával rendelkeznek, mely könnyen képes felbomlasztani bármilyen támadó gépet. Képesek bármikor visszatérni az éteri világukba, és teljesen eltűnni a szemünk elől nyom nélkül.

A 8-as pont szerint ahonnan jönnek nem egy “asztrális sík”, hanem egy “Lokas”-nak vagy “Talas”-nak megfelelő hely. Az ezoterikus témában jártasak értik ezeket a dimenzionális síkra utaló kifejezéseket.

A 9-es pontban arról ír, hogy rádió jelekkel nem követhetők, de radar jelekkel igen, ha erre kifejlesztett jelrendszerrel rendelkezik.

A földönkívüliek már itt vannak köztünk

Ezzel a kérdéssel már számtalanszor foglalkoztak a kutatók és az emberek. Időnként a közvélemény is fel-felkapja a témát. Mi is beszámoltunk már róla egy korábbi cikkünkben, hogy az idegen lények nagy valószínűséggel már évmilliók óta köztünk élnek, velünk vannak.

A multiverzum elmélete felveti, hogy azért nem látjuk gyakran az idegeneket, mert egy másik dimenziósíkban, a saját univerzumukban élnek és léteznek, és csak időnként, meghatározott céllal lépnek át a miénkbe.

Ez megmagyarázná a semmiből előtűnő, majd ugyanilyen hirtelenséggel eltűnő csészealjak és más azonosítatlan objektumok rejtélyét. A csészealjakkal közlekednek az univerzumok között, tehát látszólag eltűnnek és előbukkannak, a valóságban azonban csak átlépnek saját síkjukra.

A kozmikus felfúvódás, vagyis az ősrobbanás utáni gyors tágulás első közvetlen bizonyítéka egyes kutatók szerint azt is alátámasztja, hogy univerzumunk csupán egy a sok közül.

Amennyiben megerősítést nyernek a gravitációs hullámokkal kapcsolatos felfedezések, olyan bizonyíték lesz a tudósok kezében, ami megkérdőjelezhetetlenné teszi, hogy 13,8 milliárd évvel ezelőtt, közvetlenül az ősrobbanás után a tér-idő a fénysebesség sokszorosával tágult.

Az új kutatás hitelt ad a multiverzum elméletnek is, mely szerint, amikor az univerzum exponenciális növekedésbe kezdett az ősrobbanás utáni másodperc első parányi töredékében.

A tér-idő egyes részei gyorsabban tágultak, mint mások, ez tér-idő "buborékokat" eredményezhetett, melyek más univerzumokká fejlődhettek. Az ismert univerzum saját fizikai törvényekkel rendelkezik, míg más univerzumok esetében is kialakulhattak saját, a miénktől eltérő törvények.

Azt senki sem tudja, hogy mi lesz a folyamat vége, de egyesek szerint a multiverzumok előbb vagy utóbb, de kipukkannak, majd visszazuhannak kezdeti stádiumukba. Még nagyon keveset tudunk a folyamatról, de egy napon talán közelebb kerülünk ennek a dolognak a tanulmányozásához.

Aminek kezdete van, véget is ér. Ez alól semmi sem kivétel, hiszen minden kezdődik valahol, és mindennek van egy jól meghatározott vége. Az örökkévalóság ez esetben nem értelmezhető.

Átjárhatunk az univerzumok között?

Vetődhet fel a nyilvánvaló kérdés. Mások - az idegenek - már képesek rá, mi miért ne lennénk képesek rá? Nagy valószínűséggel az emberiség is fel fogja fedezni az univerzumok közötti utazás módját - sőt, egyesek szerint már rég felfedeztük, hiszen az ide látogató idegenek titokban már átadták tudásukat.

Ilyen menekülési utak lehetnek univerzumunkból a fekete lyukak, féregjáratok is. Apró, mikroszkopikus fekete lyukakat már képesek voltak előállítani a nagy részecskegyorsítóban, tehát a gyakorlati megvalósítás is folyamatban van, valamint elméleti szinten sem lehetetlen.

Bár senki sem tudja, mit tartalmazhat a fekete lyuk belseje. A tér és az idő egyetlen szingularitási pontban omlik össze, se fény, sem információ nem hagyja el soha. Legalábbis azon a végén. 

Ugyanis a feltételezések szerint a fekete lyukak tulajdonképpen hatalmas féregjáratok, melyeknek valahol a tér egy másik pontján megvannak a végeik, ahol az elnyelt fény és információ kijut.

A fekete lyukak másik végét - ha tényleg léteznek - fehér lyukaknak is hívják, hiszen az nem elnyeli a fényt s az információt, hanem kifelé ontja magából. Egyes nagyon merész feltételezések még azt is felvetik hogy a fehér lyukak tulajdonképpen a napok.

A multiverzum kérdés még sokáig vita tárgyát fogja képezni. A tudomány előrehaladtával azonban újabb és újabb szeletét ismerjük meg világunknak, és egy napon talán képesek leszünk rá, hogy érzékeljük, megfigyeljük a többi univerzumot.

OSZD MEG másokkal is!

paranormál rejtély rejtélyek összeesküvés bizarr multiverzumok fbi


Megtekintések száma: 167366

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet