A földönkívüliek már rég itt vannak? Elképesztő felfedezést tettek asztrobiológusok!

2023. január 21., szombat




Mindvégig itt voltak szemünk előtt. Mérföldkő lehet a tudomány történetében.

Lehet, hogy megvan a földönkívüli élet eredete, és az is lehet, hogy a tudósoknak először sikerült megfigyelniük ilyen életformákat.

A felfedezés sokkoló, ugyanis az egész tudományt átírhatja, és az élet szívósságáról alkotott nézeteinket is.

Földönkívüliek nyüzsöghetnek nem csak szeret a Naprendszerben, de a Föld körül is. Sőt, egyes organizmusok a friss eredmények szerint meg is élnek a bolygónk felső légkörében, az űr határán.

Bebizonyosodott, hogy egyes organizmusok, főleg baktériumok és vírusok képesek túlélni az űrutazás körülményeit.

Olyan állapotba, és üzemmódba kapcsolnak, mely lehetővé teszi nekik az oxigén és víz nélküli életet.

Ezzel képesek lehetnek bizonyos felületekhez tapadva interplanetáris utakat megtenni. Így elméletben a Marsot is megfertőzhettük már élettel, réges-régen.

Azt már korábban is sejtették, hogy aszteroidák felszínén megélhettek ezek az organizmusok, de most bebizonyosodott, hogy nem csak aszteroidákon, hanem bármilyen felületen, akár szerkezeteken is képesek elélni, évmilliókon keresztül is.

Ily módon a Föld körül keringő, korábban már több ízben megfigyelt organizmusok feltehetően földönkívüli eredetűek, és a távoli kozmoszból érkezhettek.

Az egész történet még tavaly és tavalyelőtt, azaz 2015-ben kezdődött, noha állítólag a jelenséget annak idején a MIR űrállomáson is tapasztalni lehetett. Arról van szó, hogy a fedélzeten, és az űrállomás ablakaiban olyan furcsa minták jelentek meg, melyekről nem lehetett tudni, hogy mik.

Ezek vékony, filmszerű réteget képeztek, és ténylegesen úgy néztek ki első ránézésre, minta amőba szennyeződések lennének.

A gond csak az, hogy az űrben, ahol vákuum van, és teljes oxigénhiány, ez nem jöhetne létre.

Ezek nagyon nagymértékben különböznek bármely földi élőlénytől, vagyis a tudósoknak mára bizonyítékuk lett rá, hogy ezen organizmusok nem a bolygónk szülöttei.

Így azonnal evidens is a kérdés: akkor vajon honnan származhatnak...

Lehet, hogy nagyon régóta itt keringenek az űrben, a fejünk felett. Az is lehet, hogy üstökösök, meteorok szállították őket ide. 

A felfedezés már szinte biztos. A fő kérdés, hogy mit is kezd vele a tudományos világ.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen ufó ufók idegen földönkívüliek idegenek űrkutatás


Megtekintések száma: 245197





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet