A Ford olyan technológiát fejleszt, ami MINDEN AUTÓBAN kötelezővé kellene tenni!

2017. november 2., csütörtök




Emberek millióit mentheti meg!

A Ford nem ül a maga babérjain, ezt a mostani hír kapcsán bátran kijelenthetjük.

Arról van ugyanis szó, hogy egy olyan fejlesztésen dolgoznak a cég mérnökei, mely óriási változást hozhat az autósok és azok utasai életében.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy forgalomban haladva egyszer csak meghalljuk a távolból a sziréna hangját, melynek hatására ösztönösen azonnal elkezdjük keresni, hogy honnan, milyen irányból érkezik a jármű.

Az adott közlekedési helyzettől függően ez a feladat nem mindig egyszerű, és van, hogy csak az utolsó pillanatban vesszük észre, hogy már a közvetlen közelünkben van a rendőrautó, a mentőautó vagy éppen a tűzoltóautó.

Emiatt előfordul, hogy komoly baleset adódik az egész helyzetből, ami újabb sérültekhez vezethet.

A Ford egy olyan technológián dolgozik, ami ennek teljesen véget vetne.

Ez egy a járművek közötti kommunikációs megoldás révén automatikusan tájékoztatja az autósokat arról, hogy adott irányból hamarosan felbukkan a közelünkben egy megkülönböztető jelzést használó jármű.

A technológiát már komolyan tesztelik, videó is van róla, amit lent megtekinthetsz.

A Ford a Szirénázó Járműre Figyelmeztető technológia mellett egy olyan megoldást is tesztel, mely az útkereszteződéshez közelítő autósokat figyelmezteti arra, hogy valamelyik irányból egy másik jármű érkezik, és ezáltal jelentősen csökkentheti a balesetveszélyt.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen


Megtekintések száma: 132586





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet