A francia elnök ki akarja tenni Magyarországot a schengeni övezetből!

2018. szeptember 22., szombat




Ehhez nekünk, magyaroknak is lesz egy-két szava!

A salzburgi uniós csúcson Emmanuel Macron francia elnök kizárással fenyegette meg azokat a tagállamokat, melyek nem akarnak bevándorlóországgá válni – írja a Politico.

A saját hazájában sem népszerű politikus sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy meg kell vonni az uniós forrásokat azoktól az országoktól, melyek nem „szolidárisak” a migráció kérdésében.

A súlyos szereptévesztésben lévő francia elnök teljes gőzzel kezdte meg európai választási kampányát. A hírhedten bevándorláspárti Macron, aki az Európai Egyesült Államok létrehozásában és a nemzetállamok megszüntetésében érdekelt, már korábban is beleszállt azokba a tagállamokba, melyek más álláspontot képviselnek a migránskérdésben.

„Azok az országok, amelyeknem kérnek a Frontexből vagy a szolidaritásból, elhagyják a schengeni övezetet. Azok az országok, amelyek nem akarnak több Európát, nem részesülnek tovább astrukturális alapokból”

– jelentette ki a francia elnök sajtótájékoztatóján. Macron kijelentése (mily meglepő) összecseng Angela Merkel minapi megszólalásával, melyben felszólította a schengeni határt védő államokat, hogy határvédelmüket adják át a Frontexnek, ezzel szuverenitásuk újabb darabját veszítve el Brüsszellel szemben.

A hazájában bukott politikusnak számító Macron inkább az európai politikai hadszíntérre koncentrál, ahelyett, hogy saját országa problémáit oldaná meg.

Legfőbb európai ellenfelének Orbán Viktor magyar miniszterelnököt jelölte meg, ezzel alátámasztva azt, hogy a jövőre esedékes EP-választás során a migráció lesz a legfőbb törésvonal a különböző politikai formációk között.

Macron salzburgi megszólalása is ezt erősíti, de gondolhatunk a korábbi esetre is, mikor nem olyan rég a francia külügyminiszter fenyegette meg hazánkat az uniós források megvonásával, ha az nem enged a brüsszeli bevándorláspolitikának.

A francia elnök megszólalása már csak azért is érdekes, mert Macron épp azt a Magyarországot próbálja lejáratni, amely Európában elsőként védte meg a schengeni határokat, megakadályozva ezzel a schengeni rendszer bedőlését.

De persze megszokhattuk, hogy a nyugati politikusokat nem érdeklik az olyan profán semmiségek, mint a tények. A bevándorláspárti álláspontot erőltető német-francia tengely mindent elkövet, hogy megregulázza a velük egyet nem értő államokat, mintának pedig láthatóan nem az Európai, hanem a Szovjetuniót tekintik.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen politika botrány magyraország


Megtekintések száma: 35806





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet