A francia elnök ki akarja tenni Magyarországot a schengeni övezetből!

2018. szeptember 22., szombat
Ehhez nekünk, magyaroknak is lesz egy-két szava!

A salzburgi uniós csúcson Emmanuel Macron francia elnök kizárással fenyegette meg azokat a tagállamokat, melyek nem akarnak bevándorlóországgá válni – írja a Politico.

A saját hazájában sem népszerű politikus sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy meg kell vonni az uniós forrásokat azoktól az országoktól, melyek nem „szolidárisak” a migráció kérdésében.

A súlyos szereptévesztésben lévő francia elnök teljes gőzzel kezdte meg európai választási kampányát. A hírhedten bevándorláspárti Macron, aki az Európai Egyesült Államok létrehozásában és a nemzetállamok megszüntetésében érdekelt, már korábban is beleszállt azokba a tagállamokba, melyek más álláspontot képviselnek a migránskérdésben.

„Azok az országok, amelyeknem kérnek a Frontexből vagy a szolidaritásból, elhagyják a schengeni övezetet. Azok az országok, amelyek nem akarnak több Európát, nem részesülnek tovább astrukturális alapokból”

– jelentette ki a francia elnök sajtótájékoztatóján. Macron kijelentése (mily meglepő) összecseng Angela Merkel minapi megszólalásával, melyben felszólította a schengeni határt védő államokat, hogy határvédelmüket adják át a Frontexnek, ezzel szuverenitásuk újabb darabját veszítve el Brüsszellel szemben.

A hazájában bukott politikusnak számító Macron inkább az európai politikai hadszíntérre koncentrál, ahelyett, hogy saját országa problémáit oldaná meg.Legfőbb európai ellenfelének Orbán Viktor magyar miniszterelnököt jelölte meg, ezzel alátámasztva azt, hogy a jövőre esedékes EP-választás során a migráció lesz a legfőbb törésvonal a különböző politikai formációk között.

Macron salzburgi megszólalása is ezt erősíti, de gondolhatunk a korábbi esetre is, mikor nem olyan rég a francia külügyminiszter fenyegette meg hazánkat az uniós források megvonásával, ha az nem enged a brüsszeli bevándorláspolitikának.

A francia elnök megszólalása már csak azért is érdekes, mert Macron épp azt a Magyarországot próbálja lejáratni, amely Európában elsőként védte meg a schengeni határokat, megakadályozva ezzel a schengeni rendszer bedőlését.

De persze megszokhattuk, hogy a nyugati politikusokat nem érdeklik az olyan profán semmiségek, mint a tények. A bevándorláspárti álláspontot erőltető német-francia tengely mindent elkövet, hogy megregulázza a velük egyet nem értő államokat, mintának pedig láthatóan nem az Európai, hanem a Szovjetuniót tekintik.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen politika botrány magyraország


Megtekintések száma: 29723

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet