A frigyláda egy darabját találták meg? Kirobbanthatja a harmadik világháborút

2023. július 14., péntek
Nagy a rejtély akörül az aranytárgy körül, mely lázban tartja a régészeket Jeruzsálemben.

Régészek fedezték fel még 2016 közepén azt a különleges aranytárgyat, mely most rengeteg találgatás és teória főszereplője, ugyanis alig tudni valamit róla, azt pedig végképp nem tudja senki, hogy mire szolgálhatott.

Pontosabban ez így egy az egyben ne igaz, ugyanis rengeteg különféle elmélet látott napvilágot arról, hogy mire szolgálhatott, és hogy az egyik Jeruzsálembeli temetőből előkerült lelet milyen jelentőségű lehet.

Egyes feltételezések szerint az sem kizárt, hogy köze van a Szent Grálhoz, máshol úgy vélik, hogy a frigyláda egy darabja.

A lelet első ránézésre olyan, mint két egymásnak fordított, egybeolvasztott mézcsurgató, de valójában valamiféle vallási funkciója lehetett, vagy egy nagyobb szerkezet része, mely egyelőre ismeretlen a régészek előtt.

Sőt, egy olyan verzió is felmerült a Guardian cikke szerint, hogy talán valamiféle robbanószerkezet lehet- Az előzetes vizsgálatok kimutatták azonban, hogy sok ezer évvel ezelőtt készülhetett, így a robbanószerkezet teória k is lett zárva.

Az anyagát is elemezték, azonban az eredmények nem egyértelműek, és nem határolják be jobban a tárgy rendeltetését, és azt, hogy mi lehet.

Ha jobban megnézzük valóban használhatták úgy, mint egyfajta fogót, mellyel egy sokkal nagyobb, és nehezebb tárgyak tudtak hordozni, ellensúlyozni.

Vagyis akár tényleg lehetett a frigyláda egyik darabja is, az az aranyfogó, amivel ezt a különös szerkezetet szállíthatták.

A frigyládát mindig is rejtélyek övezték, és ez abból adódik, hogy alig tudunk valamit róla, vagyis rengeteg a megválaszolatlan kérdés vele kapcsolatban.

A Biblia egyértelműen leír róla dolgokat, de ez még nem visz közelebb a megoldáshoz. A Szent könyvben úgy írnak róla, mint arról a tárgyról, melyből Isten hangja szólt.

Ez bizonyította a zsidók számára Isten jelenlétét, tehát egyfajta eszköz lehetett, de senki sem tudja, milyen felépítésű eszköz volt valójában. Ugyanis soha senki sem nézhette meg magát a ládát. A láda belsejében feltehetően egy olyan ismeretlen technológiával készült szerkezet lehetett, melynek titkát akkor még nem ismerhette meg az emberiség.

A most előkerült darabnak talán köze van hozzá, talán nem. Rendre kerülnek elő hasonlóan megmagyarázhatatlan leletek, amik mindig felvetik a kérdést: eléggé ismerjük a saját történelmünket?

rejtély rejtélyek vallás jézus biblia frigyláda


Megtekintések száma: 110517

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet