A gépi földmunka eddig kevéssé ismert titkai

2021. február 2., kedd




Számos tévhit él a gépi földmunka körül, hiszen az talán valamilyen misztikus tudománynak számít az átlagember számára.

Kétségtelen, hogy a legnagyobb földmunkákat általában nem a magánemberek végzik, de még csak nem is feltétlenül ők végeztetik el vagy rendelik meg, hanem többnyire a nagyobb építkezéseken, illetve nagyobb volumenű tereprendezéseken találkozhatunk velük.

Mégis érdemes megismerni a gépi földmunka titkait magánemberként és egyszerű építkezőként, vagy pedig csupán a portáját rendezni vágyó hétköznapi emberként is, hiszen a gépi földmunka olyasmi, ami számunkra eddig kevéssé ismert titkokat rejt.

Lássuk tehát, mit érdemes tudni a gépi földmunkáról!

Melyek a gépi földmunka óriási előnyei?

Talán mondanunk sem kell, hogy mennyi időt, energiát, pénzt, idegeskedést, esetenként pedig akár kötbért is meg tudunk spórolni azzal, hogyha tapasztalt szakértőkkel, rutinos, professzionális csapattal végeztetjük a földmunkát és nem magunknak állunk neki egyszerű ásókkal, lapátokkal és persze szakértelem nélkül.

Ilyenkor nemcsak az időpocsékolás és a derékfájdalom az, amivel számolnunk kell, hanem akár a talajban lévő vezetékeket, illetve csöveket is megsérthetjük, amiből hatalmas károk is származhatnak és persze a szomszédok sem fogják mindezt jó szemmel nézni.

Mit jelent a gépi földmunka: valóban csak ásásról van szó?

Gyakori tévhit a gépi földmunkával kapcsolatosan az, hogy sokan úgy gondolják, szinte kizárólag az ásásról van szó.

Nos, a gépi földmunka egy nagyon sokrétű tevékenység, amely számos munkaterületet foglal magába.

Az ásás, például az építkezések előtt az alap kiásása vagy a pince kialakítása ténylegesen a gépi földmunkavégzés egyik központi tevékenysége.

Az ásás mellett azonban ide tartozik még például a tereprendezés, a talajcsere, a bontás vagy a betontörés is.

Igaz-e a tévhit, hogy gépi földmunkát magánember nem szokott megrendelni?

Nos, a gépi földmunkát elsősorban valóban inkább intézmények, szervezetek, építkezések kivitelezői rendelik meg, azonban természetesen semmi akadálya nincsen annak, hogy magánemberként kérjünk tereprendezést, bontást, betontörést, talajcserét vagy pedig bármilyen gépi földmunkát.

Magunk is bátran felkereshetjük a gépi földmunkát végző tapasztalt szakembereket, hiszen nagy tapasztalatukkal és szakértelmükkel mindent megtesznek azért, hogy az igényeket a lehető leginkább ki tudják szolgálni.

Hiszen hogyha saját magunk próbálunk meg nekilátni, akkor a földmunka Veszprém megyében is fáradságos, időpazarló, mozgásszervi panaszokat okozó, idegeinket nem kímélő tevékenység lesz.

Ráadásul senki és semmi nem garantálja, hogy el is érünk valamilyen érdemi eredményt akár hetek vagy hónapok elteltével is, azon kívül, hogy magunkra vontuk a szomszédok haragját, esetleg csőtörést okoztunk.

Csalódás lehet tehát a földmunka Veszprém megyében, hogyha magunk állunk neki szerencsétlenkedni néhány ásóval, kapával vagy akár más szerszámmal.

Ha inkább a professzionális csapat mellett döntünk és földmunkát Tapolcán szeretnénk igénybe venni, akkor keressük bátran a hatalmas tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező szakembereket a mayerfoldmunka.hu weboldalon található elérhetőségek bármelyikén!


Megtekintések száma: 11737





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet