A globális felmelegedés nem létezik? Egész végig hazudtak nekünk egy kutatócsoport szerint!

2018. január 31., szerda
Szerintük teljesen más okozza a Föld felmelegedését.

A világon egyértelműen megfigyelhetők a Föld éghajlatának felmelegedéséből kialakult folyamatok.

Ezt ma már senki sem vitatja.

Szinte biztos, hogy a felmelegedés valós, ezt kezdik azok is elfogadni, akik korábban nem hitték el, látva a legújabb tudományos bizonyítékokat.

Azonban egy nemrég megjelent friss kutatásalaposan felkavarhatja a globális felmelegedés körül kialakult állóvizet...

Egy tudóscsoport ugyanis nem kevesebbet állít, mint azt, hogy szerintük nem az ember felelős a klímaváltozásért, és ezt bizonyítani is tudják.

Szerintük az egész egy természetes folyamat, melynek forrását meg is találták.Tehát ha igazuk van, akkor egészen eddig hazudtak nekünk, és nincs másról szó, mint arról, hogy a felmelegedés ügyében végig átverték, megvezették az egész világot, szándékosan, vagy éppen akaratlanul, de ez a lényegen talán nem is változtat.

Egy a bolygó mélyén található rejtett hőforrás áll az olvadás mögött, ami a gleccsereket az óceánba kényszeríti.

Méréseket végeztek a fjord sótartalmának szintjeiről és hőmérsékletéről, ahol a víz 200 és 330 méter közötti mélységben fokozatosan felmelegszik.

A kutatók azt találták, hogy ennek a hőnek a jelentős része a Föld belsejéből származik. Becsléseik szerint 100 megawatt energia került át a Föld belsejéből a fjordba négyzetméterenként, és úgy vélik, hogy hasonló hőmennyiség került átadásra a környező gleccserek alján. 

A jégtakaró alatti felmelegedés és olvadás, melyet ezek a hőáramlások indukálnak, lényegében “megnöveli a jég és a föld közötti határfelületet, ami sokkal gyorsabb jégáramot eredményez“.

“A grönlandi hőáramlások adataiból készített összegzés geotermikus hőforrások létezését mutatja a jéglemez alatt, ami megmagyarázhatja a nagy jégsebességű területeket, mint például az északkelet-grönlandi jégáramot.”

A tudományos világ egy része felháborodott, és csak a globális felmelegedés elleni lobbi egyfajta ténykedésének tartja ezt a kutatást, mások viszont azt mondják, lehet benne valami.

Akadnak olyan klimatológusok is, akik azt mondják, hogy bár magyarázatot adhat a sarkok olvadására ez a folyamat, amit most leírtak, de a globális felmelegedés teljes egészére nem húzható rá, így további kutatások szükségesek, hogy megerősítsék, vagy cágolják a dolgot.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány klímaváltozás felmelegedés


Megtekintések száma: 20291

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet