A globális felmelegedés nem létezik? Egész végig hazudtak nekünk egy kutatócsoport szerint!

2018. január 31., szerda
Szerintük teljesen más okozza a Föld felmelegedését.

A világon egyértelműen megfigyelhetők a Föld éghajlatának felmelegedéséből kialakult folyamatok.

Ezt ma már senki sem vitatja.

Szinte biztos, hogy a felmelegedés valós, ezt kezdik azok is elfogadni, akik korábban nem hitték el, látva a legújabb tudományos bizonyítékokat.

Azonban egy nemrég megjelent friss kutatásalaposan felkavarhatja a globális felmelegedés körül kialakult állóvizet...

Egy tudóscsoport ugyanis nem kevesebbet állít, mint azt, hogy szerintük nem az ember felelős a klímaváltozásért, és ezt bizonyítani is tudják.

Szerintük az egész egy természetes folyamat, melynek forrását meg is találták.

Tehát ha igazuk van, akkor egészen eddig hazudtak nekünk, és nincs másról szó, mint arról, hogy a felmelegedés ügyében végig átverték, megvezették az egész világot, szándékosan, vagy éppen akaratlanul, de ez a lényegen talán nem is változtat.

Egy a bolygó mélyén található rejtett hőforrás áll az olvadás mögött, ami a gleccsereket az óceánba kényszeríti.

Méréseket végeztek a fjord sótartalmának szintjeiről és hőmérsékletéről, ahol a víz 200 és 330 méter közötti mélységben fokozatosan felmelegszik.

A kutatók azt találták, hogy ennek a hőnek a jelentős része a Föld belsejéből származik. Becsléseik szerint 100 megawatt energia került át a Föld belsejéből a fjordba négyzetméterenként, és úgy vélik, hogy hasonló hőmennyiség került átadásra a környező gleccserek alján. 

A jégtakaró alatti felmelegedés és olvadás, melyet ezek a hőáramlások indukálnak, lényegében “megnöveli a jég és a föld közötti határfelületet, ami sokkal gyorsabb jégáramot eredményez“.

“A grönlandi hőáramlások adataiból készített összegzés geotermikus hőforrások létezését mutatja a jéglemez alatt, ami megmagyarázhatja a nagy jégsebességű területeket, mint például az északkelet-grönlandi jégáramot.”

A tudományos világ egy része felháborodott, és csak a globális felmelegedés elleni lobbi egyfajta ténykedésének tartja ezt a kutatást, mások viszont azt mondják, lehet benne valami.

Akadnak olyan klimatológusok is, akik azt mondják, hogy bár magyarázatot adhat a sarkok olvadására ez a folyamat, amit most leírtak, de a globális felmelegedés teljes egészére nem húzható rá, így további kutatások szükségesek, hogy megerősítsék, vagy cágolják a dolgot.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány klímaváltozás felmelegedés


Megtekintések száma: 22025

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet