A gondolat hatalma az anyag felett: megváltoztathatja életünket?

2017. január 23., hétfő
Az ember a jövőben újra megtanulhat bánni gondolataival, és használhatja erőként, hogy formálja a világot?

A gondolat, mely formálja a világot

Az emberiséget régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy a gondolatoknak mekkora befolyásoló ereje van az anyaggal szemben, és hogy pusztán gondolatokkal el lehet-e érni változást a világban.

Amikor egyesek erősen szuggerálnak egyes dolgokat, és az bekövetkezik, az egyértelműen a gondolatok erejének egyik bizonyítéka.

A gondolatok egymással is interferálnak, és kapcsolatba lépnek. Képesek egyes médiumok ugyanis a többi ember gondolataiban olvasni, vagy előre kitalálni, hogy mit fognak mondani.

Ezek különleges képességekként hatnak, ám valójában minden emberben megvannak, csak el vannak nyomva.

Évtizedeken át tartó meditációk

Kezdetben tibeti szerzetesek sajátították el legelőször a gondolat erejének irányítását. Nem csak különféle meditációs technikákat alkalmaztak, hanem képesek voltak alfa állapotba lemenni, ahol gyakorlatilag leáll az emberi test működése.

Később ebből az állapotból fel bírtak ébredni, akár több évtizeddel később is.

Ilyen Dashi-Dorzho Itigilov szerzetes 200 éves múmiája, melyről azt beszélik, hogy ma is él, és csak egy nagyon mély meditációs létállapotban van.

Gondolatai erejével volt képes elérni ezt az állapotot, és állítólag azóta a szerzetes múmiája időnként arrébb is mozdult a közelmúltban, rejtélyes módon.

A gondolat ereje tehát a testen túl is képes hatni, és a világra is kihatással van.

Az ember újra megtanulhatja fegyverként használni gondolatait

Elképesztő, mire képes az elme ereje. Egyes buddhista szerzetesek tanításai szerint az emberi test képes olyan erős gondolatokat képezni, melyek kihatnak a világra, a környezetre, és akár az egyén testének működésére is.

Ezen tanítások az évezredek alatt sem vesztek el, és sokan alkalmazták az elmúlt 300 évben is Tibetben, és a környező területeken.

Egyes emberek képesek arra, hogy csupán fénnyel táplálkozzanak, heteken, hónapokon keresztül. Ilyenkor gondolataikkal táplálkoznak. Idővel eresze megjelentek az őrültek, szélhámosok, melyek aláásták a "fényevés" hitelét, de valójában sok ezer évvel ezelőtt tényleg léteztek papok, akik csakis fényen éltek.

Ma elvesztettük ezt az ősi, védikus tudást, és képességeinket, de a jóslatok szerint egy spirituális felvilágosodás hajnalán vagyunk.

Az elkövetkező 50-100 évben az ember újra fel fogja fedezni önmagát, gondolatainak erejét, és azt, hogy saját maga képmására formálhatja a világot, és a környezetét.

ezotéria spirituális az elme ereje


Megtekintések száma: 197131

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet