​A gonosz Széth istenhez köthető, ijesztő fekete csontokat találtak Egyiptomban

2023. június 7., szerda




A maradványokat királyi pompával temették el az ókorban.

Sok millió éve élt lények csontjaira nemcsak a modern korban bukkanunk tömegesen, hanem már az ókori elődeink is belebotlottak különleges fosszilis leletekbe. Más kérdés, hogy ezeket teljesen félreismerték és rosszul értelmezték.

Mintegy 3300 évvel ezelőtt például Egyiptomban nemcsak összegyűjtötték, de végtelen tisztelettel vették körbe azokat az ősi maradványokat, amelyeket ők Széth fekete csontjainak neveztek. 

Az említett Széthet a sivatag, a zűrzavar és a pusztítás istenének tartották, akinek a mágia és a rontó varázslás képességét tulajdonították.

Az állatfejű istenséget a gonoszsága ellenére is tisztelték az egyiptomiak, ugyanis tudták, hogy rossz nélkül a jó sem létezhetne. 

Széth titokzatos fekete csontjainak története feltehetőleg egy homokviharral kezdődött az ókori birodalomban.

Ez ugyanis felkavarta a talajt, és a felszínre hozta azokat a maradványokat, amelyeket az egyiptomiak minden bizonnyal egy szörnynek tulajdonítottak.

A régészek egy sziklába vájt sírban találtak rá a sok millió éves csontokra 1922-ben, és elsőre persze nem tudták mire vélni a dolgot. 

Különösen úgy, hogy a fosszíliák akkurátusan vászonba voltak csomagolva, és nyilvánvalóan királyi temetést rendeztek számukra, még gyönyörű elefántcsont eszközöket is tettek melléjük.

Fogalmunk sincs, hol találhatták a titokzatos fekete csontokat, bár egy régész már 1926-ban megpróbált ennek utánajárni. 

800 kilométeres körzetben mindent átvizsgált, ám ettől sem lett okosabb, joggal feltételezhették tehát, hogy az ősmaradványok még ennél is távolabbról származhattak.


Megtekintések száma: 101999





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet