A Google kiszámolta, mikor jön el az emberiség utolsó napja, mindenki készüljön!

2023. február 25., szombat




Riasztó jövőkép, ráadásul nincs is messze!

Nemrégiben a Google cége kísérletet tett arra vonatkozóan, hogy kiszámolják, mikor is lesz pontosan vége a világnak. Azaz az emberiségre mikor köszönt utoljára a felkelő nap.

A mostani jóslatot azonban nem holmi összeesküvés elméleteknek köszönhetjük, vagy megrögzött világvége prófétáknak, hanem a Google egyik vezető mérnökének, Ray Kurzweilnek.

Ő felügyelte azt a kutatást, mely megpróbálta előrevetíteni, hogy mikor ér utol minket a vég.

A Google jóslat azonban elég riasztó és egyáltalán nem bizalomgerjesztő. Arról van szó ugyanis, hogy a vállalat 2045-re datálja a világvégét, ami egyáltalán nincs messze, és még a mi életünkben be fog következni. És hogy pontosan mi fog történni, azt is elmagyarázta Ray Kurzweil.

Elmondása szerint a robotok 2029 végére elérik az emberi intelligencia szintjét, és képesek leszünk az első mesterséges intelligencia rendszereket megalkotni.

Megdöbbentő, és egyben nagyon nyugatalnító a jóslat, ráadásul egy olyan emebr szájából, aki tényleg hiteles forrásnak számít, és van fogalma amesterséges intelligenciáról. Korábban maga Elon Musk is többször pedzegette, hogy mennyire veszélyes, és csínján kellene bánnunk az M.I. kutatásokkal, és a fejlesztésekkel.

Az egész világ ünnepelni fog, és nem fogunk meghátrálni: a következő lépés a mesterséges szuperintelligencia kifejlesztése lesz. Egyelőre nem létezik ma még olyan intelligencia, mely képes lenne átmenni a Turing teszten.

Alan Turing, miután a második világháború alatt a németek titkosító berendezését, az Enigmát feltörte, 1950-ben vetette fel a Turing-teszt koncepcióját, ami arra hivatott, hogy egy adott gépezetről megállapítsa, képes-e olyan válaszokat adni, mint egy ember.

Ez a mesterséges intelligencia hajnalán felvetett ötlet jelentős mértékben hozzájárult a gondolkodó gépezet ősi mítoszának újbóli felelevenítéséhez a számítástechnika korában.

A mesterséges intelligencia létrejöttével minden meg fog változni, és az emberiség 2045-ben abban a formában megszűnik, ahogyan ma létezik. Hogy ez pontosan mit jelent, még nem tudni.

Egyesek szerint - Kurzweil is így vélekedik - a mesterséges intelligencia felül fog kerekedni az emberen - míg mások úgy gondolják, hogy egyszerűen össze fogunk olvadni a robotokkal, és ezért szűnik meg az emberiség a jelenlegi formájában.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika mesterséges intelligencia robotok világvége kataklizma


Megtekintések száma: 185482





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet