A gravitáció más univerzumokba szivárog át a sajátunkból?

2017. május 10., szerda




A tudósok azt állítják, megvan a magyarázat a gravitáció gyengeségére.

A jelenség már nagyon régóta vitatott, és a tudomány számára sokáig egy abszolút fehér folt volt az, hogy a gravitáció miért viselkedik a világunkban úgy, ahogy.

Ugyanis a gravitáció indokolatlanul gyenge. Gyenge, legalábbis a többi erőhöz képest elenyésző hatása van.

A tudósok lehet, hogy megfejtették ennek a rejtélyét, és köze van a multiverzumok létezéséhez is.

Ahhoz, hogy ezt megértsük, ismernünk kell az alapvető kölcsönhatásokat, és azok viszonyrendszerét, valamint azt, hogy a gravitációnál miért is furcsa ez az eltérés a többihez képest.

Ez a négy kölcsönhatás a gravitáció, az elektromosság, az erős, és a gyenge kölcsönhatás. Rejtélyes módon a gravitációnál figyelték meg azt a megmagyarázhatatlan jelenséget, hogy nagyon gyenge, mondhatni elenyésző a többi kölcsönhatáshoz képest.

Általánosan elfogadott, hogy a kvantumgravitáció elméletében a gravitációt egy részecske közvetíti, melyet gravitonnak nevezünk. A gravitont még nem fedezték fel, noha köze lehet a multiverzumokhoz, és az azok között való étjáráshoz is.

Már egy ideje sejthető volt, hogy a gravitáció nem mindenhol ennyire gyenge, mint a mi világunkban, és valószínűleg léteznie kell más univerzumoknak is, ahol a gravitáció nagyon erős tényező.

A tudósok elképzelése szerint olyan velünk párhuzamos multiverzumok létezhetnek, ahol például az elektromosság, vagy egyéb kölcsönhatások a gyengébbek, és minden más erő jelentős.

És a gravitáció gyengesége talán abból adódhat a világunkban, hogy az univerzumunk egy - vagy több - ponton összekapcsolódik más univerzumokkal, és ezeken a kapcsolódási pontokon keresztül a gravitáció egyszerűen átszivárog ezekbe.

Így erejét veszti ebben a világban.

A tudósok elmélete nem légből kapott. Különféle komoly számításokat és szimulációkat végeztek, és azt vizsgálták, hogyan hatnak a gravitációra más extra dimenziók és világok.

Különös összefüggéseket, kísérteties hasonlóságokat találtak a jelenlegi törvényszerűségekkel.

Vagyis több mint valószínű, hogy léteznek más világok is, ahová a gravitáció, mint kölcsönhatás erő átszivárog, vagy átsugároz.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az elkövetkező 5-10 évben akár meglehet az első perdöntő bizonyíték arra, hogy multiverzumok léteznek a m világunk mellett. Ez pedig teljesen megváltoztathatja a világról alkotott képünket.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány fizika csillagászat kvantumfizika multiverzumok


Megtekintések száma: 68552





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet