A gyógyszerfelügyelet engedélyezte az ecstasy-t orvosi kezelésekre!

2017. szeptember 1., péntek
Egy tabu dőlt le az egészségügyben! Óriási áttörések várhatók, valamint heves viták.

Most valami olyan nagy tabu dőlhetett meg, amiről rengeteget fognak cikkezni az elkövetkező napokban és hetekben. Arról van szó ugyanis, hogy egy közismerten a médiában károsként elterjedt drogra mondott áment az amerikai gyógyszerfelügyelet.

Igen, arról van szó, hogy orvosvilág fogják alkalmazni az egyik legismertebb és legerősebb partidrogot.

A bulidrogként ismert ecstasy, illetve hatóanyaga, az MDMA nagyon biztató módon használható olyan terápiás kezelésekben, ahol a poszttraumás stressz szindrómát (PTSD) próbálják kezelni.

Ha sikerrel jár, sok más betegségre lehet gyógyír. Nem minden fekete és fehér tehát.

A világ gyógyszerügyeiben különösen nagy hatású amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) most, hosszas kísérletezés után úgy döntött, hogy engedélyez egy terápiás eljárást, amiben szerepet kap az egyébként illegális szer is.

Ezzel egy óriási tabu dőlt meg. Az utóbbi időben egyébként a kannabisszel kapcsolatban is egy hasonlóan nagy horderejű tabu esett meg, mivel engedélyezték az orvosi használatát, és egyre több országban tettek így a gyógyszerügyi hatóságok.

Sajnos hazánkban még mindig heves vita dúl a hatásosságáról, noha ezt tudományosan már számtalan kísérlet igazolta.

Az FDA szerint "áttörés" az MDMA-s terápia a PTSD kezelésében.

Persze nem jelenti ez azt, hogy azonnal a patikák polcain kell majd keresni a drogot, és nem is a jelenlegi formájában lesz orvosilag kapható, mindemellett szigorúan ellenőrizni fogják az adagokat az orvosok. Azonban megkezdődhet egy lassú forradalom az egészségügyben.

Már 1986 óta sokan érvelnek a szer gyógyhatásai mellett, most végre elérték céljukat. A kérdés az, hogy más területeken is hasznos lehet-e, mint gyógyszer.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen egészség feltáró egészségügy


Megtekintések száma: 92238

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet