A gyógyszeripar titka: nem tud megélni, ha nem provokál új betegségeket?

2017. április 4., kedd
Mi van, ha a betegségek nagy részét ők maguk okozták?

Minél több a beteg, annál nagyobb a gyógyszeripar profitja. És minél nagyobb a profitja, annál jobban jár minden piaci szereplő, aki az égiszük alatt dolgozik.

Ha az emberek egészségessé válnának, és soha többé nem keresnék fel őket, az egész egészségügyi rendszer és a gyógyszeripari hálózatok mind kártyavárként omlanának össze.

Ez egy olyan kijelentés, ami mindig, mindenkor megállja a helyét, és ebben szinte nem is lehet vita. A gyógyszeripar az emberekből él. gyakorlatilag hús és vér masszaként tekintenek rájuk, akikből még több pénzt ki lehet sajtolni.

Csak egy dologra kell vigyázni: hogy az illetőt ne öljék meg, hiszen akkor elvesztenek ezzel egy fogyasztót.

De ha mégis bekövetkezne ez a faramuci helyzet, akkor van mivel pótolni a kiesett "profitot".

Ha ne hiszed el, hogy ekkora profitot bonyolítanak le, és ez mindennél fontosabb nekik, akkor érdemes utána nézni, hogy Magyarországon például kifejezetten nagy húzóágazatnak számít.Sokak szerint nem véletlenül köt a magyar állam stratégiai megállapodást a legnagyobb magyar gyógyszergyártó vállalatokkal, azok ugyanis jelentős mértékben járulnak hozzá a nemzeti jövedelemhez. Elemi érdekünk tehát, hogy tejeljünk nekik és jó beteghez híven minden hónapban megjelenjünk a dokinál vagy a kórházban valami nyavalyával, amire fel tudnak írni valami drága gyógyszert.

Az egésszel egyébként semmi gond nem lenne, ha a gyógyszergyárak nem élnének vissza ezzel a kiszolgáltatott helyzettel.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy létezik-e az úgynevezett gyógyszermaffia, de hogy e menjünk messzire példáért, a korábban vitaminjai miatt meghurcolt orvos, Dr. Lenkei Gábor szerint igen is, vannak hazánkban is olyan érdekcsoportok, akik megpróbálják ellehetetleníteni az alternatív medicinákat.

Az önmagában még nem jelenti azt, hogy minden alternatív út kifizetődő, és minden csodaszer gyógyít valamit. Sőt. Nagyon kell vigyázni a különféle rákból való felgyógyulást ígérő készítményekkel.

Ugyanakkor józan paraszti ésszel felfgoható az, ha az emberek egészségessé válnak, alig lesz bevétele a gyógyszeriparnak. Nem véletlen, hogy különféle trükkök százaival próbálnak minket különféle függések alá vonni.

Az ópiátokat szedve – melyeket gyakran műtétek után írnak fel – 10 nap alatt kialakulhatnak egy átlagos emberben a függőség tünetei.

A rákkutatásban is elkezdett nőni egy olyan irányvonal, mely már nem is a betegség meggyógyítását vesz célkeresztbe, hanem annak szinten tartását. Igaz, hogy így talán nem hal majd meg a beteg, de egy életen át rá lesz szorulva a méregdrága kezelésekre, ami rendszeres bevételt hozhat a gyógyszeripar konyhájára.

Egyre nő a beteg emberek száma, és a mentális egészséggel játszadozó pszichiátria ipar egyre több egészséges emberről állapítja meg, hogy kezelésre szorul.

A gyógyszeripar több neves szakembertől kapta már meg azt a vádat is, miszerint ők találnak ki bizonyos betegségeket, melyek főleg mentális jellegűek, azaz gyakorlatilag leellenőrizhetetlen, hogy létező, valódi kórképek-e. Ezekhez pedig komoly függőséget kialakító gyógyszereket hoznak létre, így teremtve meg maguknak a saját piacokat.

Gondoljunk csak a figyelemzavarra, vagy akár az egyes depressziós megbetegedésekre, melyek tudományos háttere még ma is igen kétes, ennek ellenére a legnagyobb magabiztossággal adunk rá különféle bogyókat és pirulákat.

Ez lenne az egészségügy jövője? Mindenkit beteggé tenni, és pénzért meggyógyítani?

OSZD MEG másokkal is!

egészség betegség gyógyszerlobbi egészségügy gyógyszeripar beteségek


Megtekintések száma: 57164

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet