A gyógyszeripar tud ennek a különleges keveréknek a hatásáról, de nem beszélnek róla!

2018. július 10., kedd




Minden háztartásban ott kellene, hogy legyen!

A gyömbér egy igazi csodanöüvény, ami rengeteg különféle bajra nyújthat megoldást, és ezerféle jótékony hatása van a szervezetre.

A gyógyszerlobbi ezzel tisztában van, és mégis igen ekvésszer hangoztatják ezt.

Nem áll érdekükben, hiszen a gyömbér ma milliók számára hozzáférhető, és sokkal megfizethetőbb gyógyszerforrás, mint a valódi pirulák, melyeket ők gyártanak, ráadásul mellékhatásmentesek, sokkla egészségesebbek is.

A gyömbértea a benne lévő gyömbérnek köszönhetően kiválóan hat a rossz emésztésre, a hányingert is megeflelően csillapítja.

Egyes vizsgálatok szerint még a kemoterápia utáni rosszulléteket is el tudja nyomni.

A gyömbértea nagyon hatékony lehet reumatikus, és ízületi gyulladások estén is. Sőt, bármilyen gyulladást, és fájdalmat csökkent a szervezetben, ezért jó hatással van az általános egészségünkre.

A gyömbérben található illóolajok aromaterápiás hatással rendelkeznek. A kellemes illat belélegzése által megnyugszunk, és kiegyensúlyozottá válunk.

Serkenti a vérkeringést, lázcsillapító, csökkenti a hidegrázást, és az izzadást is. 

Hatóanyagainak köszönhetően elősegíti a vérkeringést, így hosszútávú fogyasztása hozzájárul a szív-és érrendszeri betegségek kialakaulásának megakadályozásához.

A gyömbér természetes fájdalomcsillapító, ezért a torok fájdalmára vagy irritációjára is gyógyír. Sőt, köhögéscsillapításra is használható, főleg megfázás esetén.

A gyömbér csípős hatása segít megtisztítani a tüdőt a felgyülemlett nyálkától, amely a köhögés okozója lehet. 

Fogyaszthatunk friss gyömbérgyökeret, illetve ihatunk gyömbérlevet vagy -teát a köhögés gyógyítására, de gyömbérolajjal is bedörzsölhetjük a mellkasunkat a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Tudnod kell, hogy a gyömbér gyógyhatását elsősorban illóolajai adják. Ezek legnagyobb koncentrációban a növény héja alatt találhatóak. Ezért ha egy mód van rá, ne hámozd meg, csak alaposan mosd meg, esetleg dörzsöld meg egy tiszta szivacs dörzsi részével vagy kefével. Ha hámozod, akkor minél vékonyabban próbáld.

Hozzávalók:

  • 2 ujjnyi friss gyömbér lereszelve
  • 1 liter víz
  • méz
  • 1/2 citrom frissen facsart leve

Elkészítése: 

A gyömbért tisztítsd meg, majd egy sajtreszelőn reszeld le. Közben forrald fel a vizet. Amikor gyöngyözik, vedd le a tűzről és lassan öntsd rá a gyömbérre. Hagyd állni, amíg langyosra hűl, majd szűrd le és add hozzá a frissen facsart citromlevet és a mézet. Fogyaszd egészséggel!

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód természetes remediák


Megtekintések száma: 29569





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet