A gyömbér hatékonyabb, mint a kemoterápia? itt a bizonyíték!

2019. július 23., kedd




A gyömbér rákellenes hatásait rengeteg tanulmány bizonyította az utóbbi években. Képes kiváltani a modern rákkezeléseket is?

A gyömbér nemrég újra berobbant a köztudatba azzal, hogy rákellenes szerként kezdték el egyes kutatások emlegetni. A helyzet nem tévedés, ugyanis tudományos eredmények igazolják azt, hogy a gyömbérrel valóban el fel lehet venni a harcot az olyan betegségekkel, mint a rák.

Már az elején leszögeznénk, hogy az itt leírtak ellenére - egyelőre - senkinek nem javasoljuk azt, hogy csakis erre támaszkodjon, mindazonáltal jelenleg nem is elérhetőek a piacon, a hazai orvosok számára ezek a kísérleti megoldások.

Mi csupán fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy a gyömbérrel kapcsolatban milyen irányú, rendkívül ígéretes kísérletek indultak a daganatos betegségek legyőzése céljából.

A természetben van a megoldás?

Ma köztudott, hogy a rák gyógyíthatatlan. Néhány szélsőséges és rejtélyes esetről persze tudunk, amikor valaki spontán kigyógyul belőle, azonban az 5 éven túli halálozás aránya rendkívül magas. Gyakorlatilag ma 10 emberből 9 meghal, ah rákos lesz.

A rákkutatás ár évek óta kísérletezik különböző természetes gyógymódokon és hatóanyagokon. Ugyanis sokan rájöttek, hogy a természetben kell keresni a rák legyőzésének a kulcsát, ugyanis a természet mindig leleményes volt ilyen szempontból.

Gondoljunk csak az erszényes ördögökre, akik evolúciósan fejlesztettek ki valamit, ami miatt immunisak lettek a rákra. Az orvostudomány az ő esetüket is vizsgálni kezdte, a tudomány belátta, érdemes tanulni a természettől.

A gyömbér, mint rákgyógyszer?

A minnesota-i egyetem Hormel intézetén fedezték el a megdöbbentő tényt, hogy, hogy a gingerol, amely a gyömbérben található fito-tápanyag segítheti a vastag- és végbél rákos sejtjei növekedésének megakadályozását.

Ezzel a tudományos bizonyítékkal az orvosok számára nyilvánvalóvá vált, hogy érdemes a gyömbért jobba megvizsgálni, és az elkövetkező években ezt még jobban sikerült alátámasztani, ugyanis kiderült az eredményekből, hogy a gyömbérben található anyagok potenciálisan képesek blokkolni a rákos sejteket.

Továbbá azt is megfigyelték, hogy képes megszüntetni, vagy legalábbis nagymértékben csökkenteni a kemoterápia bizonyos káros mellékhatásait. Egyszerre megvan benne a gyulladáscsökkentő hatást kiváltó enzimek sokasága, és emellett antioxidáns is, ami meggátolja a tumor sejtek terjedését, képződését.

Ezen rendkívüli hatások miatt a gyömbér az egyik leghatékonyabb gyógyhatású növény a világon, és ezzel az orvostudomány is tisztában van már néhány éve.

Nem lesznek kemoterápia rezisztensek a rákos sejtek

Sőt, a Michigani Egyetem kutatásából az is kiderült, hogy akik szervezetébe rendszeresen juttattak a gyömbérben található anyagokból, azoknál nagyon kis mértékben, vagy egyáltalán nem alakultak ki kemoterápiával szemben ellenálló, újabb rákos sejtek.

Gyakorlatilag a gyömbér egy kis fejlesztéssel és további kutatással egy olyan gyógyszerré lenne fejleszthető, mely felveszi a harcot a rákkal, és a kemoterápia mellett kiegészítő kezelésként lehetne alkalmazni.

Ez emberéleteket menthetne, ugyanis sokan a kemoterápiás kezelésbe magába halnak bele, és nem is az alapbetegségbe. Egyelőre megfelelő fogyasztási mennyiséget még nem állapították meg, hiszen embereken még nem tesztelték az összes elméleti tézist és a kísérletek mindegyikét.

A gyömbér sok rákfajta gyógyításában érhet majd el jelentős eredményeket a jövőben, és ér már el ma is bizonyos helyeken, ahol kísérleti fázisban már bevetik, mint kezelési formát.

A kutatások kimutatták, hogy a gyömbér kétféleképp pusztítja el a rákos sejteket, ezek az apoptózis és az autophagy. Ez utóbbinál lényegében felfalatják önmagával a sejtet, míg előbbinél öngyilkosságra kényszerítik a rákos sejteket, anélkül, hogy a környező sejteket, szöveteket károsodás érné.

Ugyanakkor még egyszer elmondjuk, hogy senkinek nem javasoljuk azt, hogy csakis erre támaszkodjon, mindazonáltal jelenleg nem is elérhetőek a piacon, a hazai orvosok számára ezek a kísérleti megoldások.

Mi csupán fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy a gyömbérrel kapcsolatban milyen irányú, rendkívül ígéretes kísérletek indultak a daganatos betegségek legyőzése céljából.

egészség rák rákkutatás rákgyógyszer egészség megelőzés


Megtekintések száma: 186818





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet