A gyorséttermi ételek borzalmas hatással vannak az agyra és a szervezetre!

2017. december 23., szombat
Szakemberek bizonyították be, hogy függőséget okoznak, majdnem ugyanolyan erősen, mint a különféle gyógyszerek!

Egy Kaliforiában végzett kutatás kimutatta, hogy a McDonald's termékek olyan adalékanyagokat tartalmaznak, melyek úgy hatnak az idegközpontokra és érzékszerveinkre, hogy függőség alakul ki bennünk.

Ez a függés ugyanolyan erős mint a kokainfüggőség.

Csak annyi a különbség, hogy míg a kokainfüggőség sokkal látványosabb,ezért hamar kitűnik, szélsőségesebbek a mellékhatások. 

A kóros elhízás, a szervezet tönkretétele ipari méreteket ölt, és a társadalom jóval elfogadóbb, ha erről a függőségről van szó.

Egy bizonyos Morgan Spurlock harminc napig kizárólag McDonald's ételeken élt, és azon kívül, hogy hízni kezdett, izomtömegvesztést, depressziót és lehangoltságot is tapasztalt, továbbá fejfájások gyötörték. Táplálkozási szakértője egyenesen kijelentette, hogy Spurlock "gyorsétel-függővé” vált.

A University College London kutatói kimutatták, hogy azoknál az embereknél, akik rendszeresen fogyasztanak magas zsír- és cukortartalmú feldolgozott élelmiszereket, 58 százalékkal magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, mint azoknál, akik kiegyensúlyozottabb étrenden élnek.

És hogy mi a sokak által már említett függőség titka tudományosan?

A magas cukor- és zsírtartalom következtében a vércukor szintje megugrik, majd hamarosan lezuhan, amitől a fogyasztók függővé válhatnak a gyorsételek fogyasztása miatt megnövekedett inzulin okozta eufóriás érzéstől.

vizsgálatok szerint a magas kalóriatartalmú ételek rendszeres fogyasztása nagy hatást gyakorol az agy "örömközpontjára" - ez tehát összegezve egyértelmű.

"Az agyunkat teljesen megbolondítja a zsír, a cukor és a só."

"Ezek az összetevők ugyanazon területeket stimulálják az agyban, mint a drogok. Bár számos ember küzd a berögzült rossz étkezési szokásaival, mégsem gondolkodik el senki sem azon, hogy vajon miért is lehet ez ennyire nehéz." - állítja David Kessler az amerikai gyógyszer- és élelmiszer-engedélyező hivatalának korábbi megbízottja.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód feltáró élelmiszeripar


Megtekintések száma: 40777

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet