A hadsereg lövedékei hamarosan nem halált, hanem életet szülhetnek

2017. január 9., hétfő




A hadsereg jövője lehet a lebomló, magvakat tartalmazó lőszer.

Különleges lőszerek

Tombol a zöldenergia, és a fenntartható fejlődés. Ez nagyon jót tesz a technológiáknak, melyek korábban főleg a piaci érdekek miatt voltak elnyomva.

Lassan a nagyobb cégek is belátják, hogy érdemes a jövőre nézve bizonyos mértékű szemléletmódot váltani, és a környezetre ügyelve kifejleszteni különféle megoldásokat.

Most a hadsereg is beállt a sorba, és egy olyan különleges tervezet van az amerikai védelmi minisztérium elé terjesztve, mely egy lebomló, magokat tartalmazó lövedék fejlesztésérről szólnak.

A terv nem a háborúban, hanem lőgyakorlatokon használatos lőszerekről szól elsősorban. Az amerikai hadsereg ezekből is százezreket használ fel a világ minden pontján évente.

A lőszer és a hüvely a legtöbbször a helyszínen marad, szennyezve a környezetet, és veszélyt jelentve a vizek, állatok és növények számára. Ez komoly szennyezést jelent, főleg ha számításba vesszük, hogy évente több tonna lőszer szennyezi a környezetet, és kerül ki a természetbe is.

Magvakat is tartalmaznak majd

Annyi már bizonyos a tervezettel kapcsolatban, hogy a fejlesztések során olyan lőszert fejlesztenének ki, mely teljesen le tudna bomlani a természetes körülmények között is, méghozzá úgy, hogy a bomlás során ne keletkezzenek káros anyagok.

Perpillanat a bambuszrostokat tartalmazó műanyag lehet a legjobb megoldás, és azt rebesgetik, hogy különféle magokat is tartalmaznak majd.

A mag azért is fog belekerülni, mert a maga növekedés közben ezt a bio műanyagot szép lassan felhasználva bontaná le, és hajtana egyre magasabbra. A növényekről még nincs lista, hogy pontosan milyen magokat képzeltek el, de nagy valószínűséggel különféle fűfélékre fog esni a választás.

Ezzel a hadsereg végre nem halált, hanem életet teremtene. Ezzel a háború nyomában többé nem csak halál járna, hanem hatalmas kifakadó füves rétek, virágos mezők, vagy épp erdőségek.

Sokak szerint még egyes bombafajtákra is lehetne hasonló magos megoldást fejleszteni, így a jövőbeni bombázások helyén újra föléledhetne a természet.

Termékenységet hozhatnak

Még a magvak mellé olyan tápláló növényi olajokat, vagy trágyákat is fel lehetne használni, ami elősegíti, hogy a legmostohább körülmények között is kikeljenek a magvak. Ezzel hosszú távon sokkal zöldebbé lehetne tenni a világot.

Ez egyben magát a hadsereget, és a hadiipart is sokkal barátságosabbá, úgymond fogyaszthatóbbá tenné a fiatalok körében, ami nem utolsó szempont a hadsereg imázsa szempontjából.

Főleg azért, mert napjainkban is szinte minden dolog mozgatórugója a háború. A Föld történelmében alig volt néhány békés év, ami nem telt el háborúval.

tudomány technológia technika zöldenergia


Megtekintések száma: 41106





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet