A halál medencéje: a Föld legrejtélyesebb helye, ami elveszi az élőlények lelkét

2021. május 25., kedd
Létezik egy hely, egy vízfelszín alatti mély medence, ahonnan nincs visszatérés, és bármi, aki beúszik oda, azt soha többé nem látják viszont.

Léteznek olyan titokzatos, egyben hátborzongató és ijesztő helyek, amik méltán szereztek hírnevet maguknak azzal, hogy rengeteg élőlény halálát okozták.

Ilyen bizarr hely a Mexikói-öböl alatt található mély medence, melyet csak a halál jacuzzijaként szoktak emlegetni.

A bizarr nevet azért kapta, mert bárki, aki ide lemerült, az örökre eltűnt a sötét mélységben. Magáról a titokzatos medencéről nem sokat tudni, nem véletlenül.

Sokan azt beszélik, hogy a néhány évtizede felfedezett víz alatti medence olyan bizarr búvár halálesetek helyszínéül szolgált, melyek azóta is kísértenek a helyiek körében.

Az öböl mentén lakó öregek sok olyan történetről tudnak, amik leküldött búvárokról szólnak, akik sohasem tértek vissza a mélyből.

Volt, aki kincset ment keresni, de végül az óceán mélyén végezte, és a legtöbb eltűnt búvár testét sohasem találták meg.

Gyakran találtak tengeri élőlényeket is elhullva a mélyben a medence közvetlen közelében, mely szintén azt bizonyította, hogy a medence környékén csak a halál jár.

Az elmúlt években azonban sikerült néhány dolgot kideríteni a halál jacuzzijaként is emlegetett medencéről. Kiderült például az, hogy a víz állandóan 19 Celsius fokos, és annyira magas a sótartalma, hogy akármi, ami bekerül ide, pillanatok alatt elpusztul.

Rengeteg rák és haltetem található a medence aljzatán, az új kamerás megfigyelések azonban nem találtak búvártetemeket, vagy búvárruha maradványokat odalenn.

A medencét kutatóknak sokkal inkább tűnnek az eltűnt búvárokról szóló történetek egyszerű meséknek, mendemondáknak, mintsem valós történeteknek,

A medencével kapcsolatos vizsgálatok és felfedezések jelentősek lehetnek, a medence ugyanis a víz alatt van, mégis elszigetelődve tőle, az egész olyan látványt teremt, mintha egy másik folyó, tó vagy vízesés lenne a tenger mélyén.

Olyan életformákra bukkantak odalenn, melyek mégis képesek túlélni a rendkívül extrém környezetet. Ez előre vetítheti a más bolygókon esetleg létező idegen életformák létezését is, ugyanis ha ebben a gyilkos közegben is képesek megélni egyes lények, akkor ehhez képest például az Európa nevű hold jeges óceánja igazi idillikus közeg.

Ugyan ezek csak mikrobiológiai szinteken élő baktériumok, mégis óriási jelentősége van annak, hogy ilyenek képesek elviselni a mostoha körülményeket.

Sokan úgy gondolják, hogy más bolygók felszíne alatt is létezhetnek olyan források, melyek folyadékot tartalmazhatnak, és melyekben szintén hasonló szerveződésű lények élhetnek.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes rejtélyek érdekesség


Megtekintések száma: 78105

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet