A halál nem más, mint illúzió - állítja a Wake Forrest Orvostudományi Egyetem professzora!

2023. február 19., vasárnap
Megdöbbentő teóriával állt elő. Szerinted igaza van?

Sokan kutattak már a halál utáni élet után, és az után, hogy vajon mi vár ránk, ha elmúlunk, és itt hagyjuk ezt a földi világot.

A tudósok abban egyöntetűen egyetértenek, hogy a halál után nem áll le minden gén, ami azt illeti, több száz ilyen még aktív a halál beállta utáni napokban is.

De hogy ez az aktivitás pontosan mit jelent, az a tudomány számára még homályos, egy nagy fehér folt.

Robert Lanza új könyvében, a kvantumfizikára és a biocentriuzmusra alapozva azt állítja: az emberek azért hisznek a halálban, mert azt tanították nekik, hogy meghalnak.

Azaz az emberi tudat az életet a testtel azonosítja és a test meghal. 

Az ógörög és buddhista alapokon nyugvó biocentrizmus szerint az idő az a belső érzék, mely a pillanatnyi állapotokat a térbeli világban összeköti, így minden, amit megtapasztalunk az elménkben alkot egészet. 

Továbbá a tér és az idő az elme eszközei, és így nem léteznek az élettől független külső tényezőkként.

A professzor úgy véli, nem a világegyetem teremti meg a biológiai életet, hanem fordítva, és az emberi tudat határozza meg a tárgyak méretét és formáját. Lanza egy példával is alátámasztotta mondanivalóját.

E szerint az ember azért látja kéknek az eget, mert így tanulta, de az agy sejtjeinek megváltoztatásával elérhető, hogy ugyanaz a személy zöldnek vagy vörösnek lássa az eget.

Megjegyzi: a tér és az idő csupán az emberi tudat eszközei, vagyis a halál és a halhatatlanság csakis egy olyan világban létezik, aminek nincsenek térbeli, időbeli határai. 

A biocentrizmus végtelen számú párhuzamos világ egyidejű létezését feltételezi, így minden, ami megtörténhet, meg is történik ezekben az univerzumokban, így a halál általunk felfogott formája nem létezhet. 

Példája szerint az emberi élet egy évelő virághoz hasonlítható, ami a halál után kinyílik egy másik univerzumban.

Ez mindent a feje tetejére forgathat az már biztos. Sokak szerint igaza lehet tudósnak, mások komoly vitába szállnak a bizarr teóriával. 

Szerinted mi lehetett az igazság valójában? Ha meghalunk, vár ránk is valami? Vagy csak az örök sötétség?

OSZD MEG másokkal is!

paranormál szellemek tudomány tudat lélek halál túlvilgá


Megtekintések száma: 102741

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet