A harmadik legnagyobb aszteroida fog elhaladni szombaton a Föld mellett!

2017. december 15., péntek




A kérdés az, hogy biztosan csak elhalad-e és látni is fogjuk-e?

Sokan nem tudják, de nagyon nagy eseményeknek leszünk tanúi szombaton. A fejünk felett fog ugyanis elhúzni a valaha felfedezett harmadik legnagyobb aszteroida.

Ha ez becsapódna a Földbe, az az emberiséget teljesen eltörölné, és az egész élővilágot is.

Még a baktériumok sem vészelnék át a kataklizmát...

A 3200 Phaethon nevű aszteroida a NASA szerintem fog becsapódni a Földbe, de mellettünk fog elhaladni, tehát aggodalomra semmi ok.

Az 5 km átmérőjű kisbolygó nagyjából 10 millió km távolságra lesz bolygónktól, amikor elhalad mellette.

Az égitest a harmadik legnagyobb aszteroida, amely viszonylag közel jár a Földhöz. A NASA 1983-ban fedezte fel, akkor kapta a nevét.

Az aszteroidákkal az utóbbi időkben egyébként nagyon meggyűlt a baja a Föld lakosságának, és magának a NASA-nak is.

Több hír is érkezett, miszerint egyes, a bolygónkra is veszélyes aszteroidákat csak utólag vettek észre, vagyis a bolygóvédelmi rendszerünk kritikusan rossz.

Egy napon a jövőben ha ütközni fogunk egy égitesttel, talán észre sem vesszük, és derült égből villámcsapásként fognak elpusztulni kontinensek vagy nagyvárosok, de akár az egész Föld.

Ezért a NASA nemrég a Pentagon anyagi támogatásával egy sokkal modernebb bolygóvédelmi rendszert fejleszt, hogy az égbolt minél nagyobb százalékát tudják majd szemmel tartani.

A 3200 Phaethonra azonban nemcsak mérete miatt figyelnek a csillagászok, ez ugyanis az a kisbolygó, ami a Geminidák meteorraj decemberi megjelenéséért felelős.

Ez azért is érdekes, mert ilyen jelenséget csak az üstökösök okoznak, ami vagy azt jelenti, hogy nem is kisbolygóról, hanem egy "halott" üstökösről van szó, vagy azt, hogy a kisbolygó épp darabjaira esik szét.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány hihetetlen nasa csillagászat aszteroida


Megtekintések száma: 33167





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet