A harmadik világháború elkerülhetetlen? Észak-Korea fogja kirobbantani az emberiség utolsó háborúját

2017. július 26., szerda




Észak-Korea már egy ideje jelentős fenyegetést jelent a világ számára, nem beszélve arról, hogy az oly törékeny világbékét is hamarosan felrúghatja.

Más országokat fenyeget, köztük Dél-Koreát, de még Kínát, Oroszországot, és Amerikát is. Kim Dzsongun nem fél az USA-tól, sem annak elnökétől, Donald Trumptól. Ez a mániákus kiállás pedig könnye egy harmadik világháborús kataklizmába sodorhatja a Földet - állítják politikai elemzők és jövőkutatók.

Észak-Korea már egy ideje különféle ballisztikus, interkontinentális, és nukleáris rakétákkal kísérletezik, és több olyan kísérleti atomrobbantást is végrehajtottak, melyek minden nemzetközi egyezményt sértenek.

A nagy kérdés, hogy kivel fog először konfrontálódni.

Nemrégiben több olyan rakétát is kilőttek, melyek képesek lettek volna elérni Amerika partjait.

Nem véletlen, hogy Los Angelesben, a napokban olyan gyakorlatokat tartottak, melyet egy esetleges nukleáris támadás esetén lépnének életbe.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az USA komolyan számol egy ilyennel.

Talán tudnak is valamit, amit nem kötnek a civilek orrára, hogy elkerüljék a nagyobb méretű pánikot?

Ez még nem minden, ugyanis Észak-Korea nem csak nukleáris veszélyt tud okozni Amerikának, vagy más országoknak.

Kettő darab hozzájuk fűződő műhold is kering Amerika felett az űrben, melyek képesek lennének EMP támadásra, mely elektromagnetikus impulzusokkal tenné tönkre az elektromos tárgyakat, így akár a teljes infrastruktúrát is.

Erről nem sokat beszél az amerikai védelmi minisztérium, teljesen érthető okokból.

Bármelyik fél is lép fel - feltehetően Kim Dzsongun fogja kiprovokálni végül a háborút - az nem azért lesz jelentős, mert Észak-Korea olyan fejlett, hanem mert övék lehet a meglepetés ereje, az első csapás.

Ez pedig azt jelenti, hogy nukleáris támadást indíthatnak a világ ellen egyetlen parancsot követően, így a feleknek talán nem is lesz esélyük visszavágni.

Ha pedig Észak-Koreát le is győzik, olyan nemzetközi háború lehet az egészből, melyben kénytelen lesz minden más ország felsorakozni valamelyik oldalon.

Ez pedig tovább vezethet minket egy harmadik világháborúhoz...

Hogy erre mekkora az esély? Egyre nagyobb. Sőt, egyes elemzők szerint még az a csoda, hogy eddig nem robbantottuk ki az emberiség legutolsó háborúját...

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés politika harmadik világháború kataklizma


Megtekintések száma: 32699





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet