A harmadik világháború előtti percekben vagyunk!

2017. november 1., szerda
A háború bármikor kirobbanhat. A szereplők és haderejük már felsorakoztak.

Oroszország és az Egyesült Államok újabb lepésekre szánták el magukat Észak-Korea ügyében. Bombázókat küldenek a térségbe.

Gyakorlatilag arról van szó, hogy a szuperhatalmak felsorakoznak. A bábuk a helyükre kerülnek a globális háború előtt

Az elemzők szerint percekre vagyunk a háborútól bizonyos értelemben.

Egy nukleáris háború gondolata és lehetősége ugyanis még nem volt ennyire közel...

Azután, hogy az Egyesült Államok küldött egy nukleáris B-2 lopakodó bombázót Missouriból a Csendes-óceáni térségbe, Oroszország követte.

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy az amerikai és a japán repülőgépek két rakétavállalatú Tupolev-95MS stratégiai bombázóját kísérték, miközben a Japán-tenger és a Csendes-óceán felett közlekedtek.

Nagyon közel van a helyzet ahhoz, hogy ennél tovább eszkalálódjon, és tényleges fegyveres vagy katonai lépések történjenek.

Bárki is lép először, nagy valószínűséggel az lesz a harmadik nagy világégés kirobbantója.

És már senki sem kíván ebben a szerepben "tetszelegni", ha pattanásig feszül a helyzet, egyik fél sem fog habozni, ebben biztosak lehetünk

Egyre több hang szólal meg, akik szerint a háború azért is elkerülhetetlen, mert az észak-koreai fenyegetésnek csak így lehetne végérvényesen elejét venni.

Egy tényleges világháború viszont számos hatalmat bevonna a harcokba: Kína is és Japán is kénytelen lenne beszállni. És Európát, illetve a NATOT is mozgósításra kényszerítené.

A harmadik világháborút nem biztos, hogy sokan élnék túl, főleg ha Észak-Korea tényleg kilőné a nukleáris ballisztikusa rakétáit, mivel ezeket 50%-os eséllyel tudja csak kivédeni bármilyen rakétavédelmi rendszer.

Vagyis 10 ilyenből 5 biztosan célba érne.

OSZD MEG másokkal is!

politika harmadik világháború észak-korea háború


Megtekintések száma: 207382

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet