A harmadik világháborúnál is borzalmasabb dolog történhet hamarosan a civilizációval

2017. április 19., szerda




Az űrben, a Föld körül olyan kataklizmikus eseményláncolat indulhat be, mely a kőkorszakba taszíthat minket.

Napjainkban, és az elmúlt időszakban egyre több olyan jelet lehetett látni, melyek komolyan felvetik egy világot nagymértékben veszélyeztető kataklizma lehetséges rémképét.

Arról van szó, hogy az utóbbi időben többször előfordult az, hogy több műholdat lőttek fel Föld körüli pályára, méghozzá nagy számban.

India például 2016-ban egyetlen rakétával 20 műholdat lőtt fel egy időben.

A jövőben egyre több ilyen űreszköz lesz a bolygó körül, melyeik mindegyike más pályán kering ugyan, de ez az állapot már nem sokáig lesz tartható, és előidézhetnek egy olyan katasztrófát, mely a civilizációnkat visszaránthatja a kőkorszakba.

A lent látható videó is igen aggasztó képet mutat, ugyanis az látható rajta, hogyan alakult az űrszemetek aránya és mennyisége a Föld közvetlen közelében az 1950-es évektől kezdve napjainkig.

Ezek a műholdak előbb-utóbb űrszemétté válnak, és egyre nagyobb mennyiségben van jelen űrszemét a bolygó körül.

Ezeknek csak egy része hullik vissza a Földre, és akkor is csak idővel, így ott keringenek akár éveken keresztül. Ezzel pedig folyamatosan növelhetik annak a veszélyét, hogy előbb vagy utóbb, de egy óriási láncolatot indíthatnak el.

Egy olyan láncolatot, mint amilyet a Gravitáció című film mutat be.

Az űrszemét ugyanis, ha összeütközik az űrállomással, akkor az is darabokra hullhat, és dominószerűen még több tárgynak csapódnának neki ezek a darabok, így végső soron akár az összes műhold megsemmisülhet az égen.

Erre elég lenne mindössze néhány óra, vagyis ez azt jelentené, hogy alig 24 óra leforgása alatt leállna a teljese telekommunikáció.

Nem működnének a telefonok, a televíziók nem fognák a jelet, és a GPS rendszerek is megszűnnének működni. A levegőben tartózkodó gépek vagy azonnal lezuhannának a nagy káoszban, vagy pedig csak nagyon nehezen tudnának leszállni a szárazföldön.

Akkora pánik törne ki, amilyen még soha nem alakult ki a modern társadalomban.

A kutatók egyáltalán nem túloznak abban a tekintetben, hogyha ez bekövetkezne, akkor a civilizációnk egy része vissza is zuhanna a kőkorszakba. M ugyanis nagyin sokminden műhold alapú. Ezek megszűnnének működni, a kialakuló anarchiaszerű globális pánik pedig zavargásokat, majd háborúkat generálna.

A nagy káoszban a bolygó maradék infrastruktúrája is tönkremenne.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány összeesküvés világvége globális kataklizma


Megtekintések száma: 78200





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet