A Harvard-i egyetem professzora nekimegy a népszerű élelmiszernek „tiszta méreg” az „egyik legrosszabb dolog, amit megehetünk”

2022. január 10., hétfő




Megdőlni látszik a kókuszolaj csodaerejéről alkotott mítosz? A Harvard professzora lerántja a leplet a kókuszolaj valódi hatásairól!

Számos alkalommal írtunk mi is a kókuszolaj jótékony hatásáról, ám most egy harvardi professzor nekifeszül a mindenki által csodaszerként titulált kókuszolajnak. 

Karin Michels professzor szerint a kókuszolaj „tiszta méreg” és az „egyik legrosszabb dolog, amit megehetünk”.

Az előadásról szóló videó szinte futótűzként terjedt a legnagyobb videó megosztó portálon, így egyre több és több ember kezdheti törni a fejét a „csodaszerrel” kapcsolatban.

Számos alkalommal írtunk mi is a kókuszolaj jótékony hatásáról, ám most egy harvardi professzor nekifeszül a mindenki által csodaszerként titulált kókuszolajnak. 

Karin Michels professzor szerint a kókuszolaj „tiszta méreg” és az „egyik legrosszabb dolog, amit megehetünk”. Az előadásról szóló videó szinte futótűzként terjedt a legnagyobb videó megosztó portálon, így egyre több és több ember kezdheti törni a fejét a „csodaszerrel” kapcsolatban.

Pontos és egyértelmű eredményeket még nem tudott produkálni a tudomány világa ezen kérdésben, hiszen eltérő kutatások eltérő eredményeket szülnek. 

Például az American Journal of Clinical Nutrition által publikál tanulmány szerint azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak magas zsírtartalmú tejtermékeket semmivel sincsenek nagyobb kockázatnak kitéve, mint azok, akik kerülik ezeket az ételeket. 

Ezzel ellentétben a The Lancet kutatása, mely 135000 ember részvételével zajlott azt erősíti, hogy a magas zsírtartalmú ételek fogyasztása akár 23%-al növeli az elhalálozás esélyét.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód élelmiszeripar


Megtekintések száma: 190830





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet