A Harvey hurrikánnál is nagyobb időjárási katasztrófa van készülőben? Megismétlődhet egy szeptember 11-es kataklizma?

2017. szeptember 2., szombat
Az Irma hurrikán több nagyvárost is elsöpörhet egyes elemzők szerint.

Úgy tűnik, Amerika nem nyugodhat. Még fel sem oszlott az USA egyes államaiban óriási pusztítást okozó Harvey hurrikán, máris formálódik a következő.

Egyesek már azt a rémképet festik fel az emberek előtt, hogy Amerikát most fogja felemészteni egy természeti csapásokból álló végítélet, és valójában ez nem más, mint Isten büntetési az emberiség bűneiét.

A Sandy óta nem lehetett látni az Egyesült Államokban annyira pusztító hurrikánt, mint a Harvey, ami a múlt héten csapott le a texasi partvidékre, majd amentén mozgott északkeletre.

Először az óriási, a 250 km/órát is meghaladó szél okozott katasztrófát, aztán pedig a hatalmas mennyiségű eső.

Sokan haltak meg, és még több háztartás lett életveszélyes a rengeteg víz és áradás miatt.

Még vége sincs a már 33 áldozatot követelő Harvey hurrikánnak, már itt is a következő: az AFP híre szerint az Irma névre keresztelt ciklon most jött létre a keleti Atlanti-óceánon.

Az Irma sokak szerint - és az elemzésekből láthatóan - pusztítóbb és nagyobb lehet, mint a Harvey volt. A Texasra lecsapó előző hurrikán is négyes erősségű volt, és ez is legalább ilyen erős lesz, de akár még erősödhet is, mire partot ér.

Ami különös lehet, hogy az előrejelzések szerint szeptember 10 és 11 között érheti el az előzetes hírek szerint New York városát.

Egyáltalán nem kizárt, hogy óriási áradásokat, és egyesek szerint földcsuszamást is fog okozni a metropolisz területén, ami egy újabb szeptember 11-i kataklizmához vezethet, több ezer ember halálával.

Sokak szerint ez túlzás, pedig egyre több meteorológus és katasztrófa elemző tart ettől.

Bármi is fog 2 héten belül lezajlani, az könnyedén a legpusztítóbb kataklizmává írhatja be magát New York történetében.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány időjárás hurrikán


Megtekintések száma: 140157

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet