A hátborzongató igazság az alvásparalízis mögött, amit mindenkinek tudnia kéne

2016. december 21., szerda




Az alvásparalízis tünet együttese talán nem az, aminek látszik. Mi van, ha valójában nem biológiai folyamatok hatása, hanem egy riasztó utazás a tudatalattink mélyére, vagy a túlvilágra?

A világ legijesztőbb élménye

Akik átélték már, azok azt mondják, hogy az alvásparalízis a világ egyik legriasztóbb jelensége. Aki végig éli a dolgot, az maradandó lelki traumát is szerezhet, és alapjaiban változik meg az alváshoz való hozzáállása.

Az alvásparalízis még ma is egy nagy rejtély a tudomány számára. Egy olyan fehér folt, ami riasztóan tátong a szakmai enciklopédiákban.

Ez a kór gyakorlatilag nem gyógyítható, és még a mai tudomány sem tud róla sokat elmondani. pedig már régóta kutatják, eredménytelenül.

A jelenség elalvás előtt, vagy ébredés után jelentkezik leggyakrabban. Azok, akik átélték, arról számoltak be, hogy bénultan fekszenek az ágyukban, miközben rémálmokba illő alakok közelednek feléjük, ők pedig rettegve, tehetetlenül végignézik.

Gyakran kíséri félelemérzet, társulhatnak hozzá hallucinációk, lidércnyomás, vagy testen kívüli élmény.

Az igazság, ami az alvásparalízis mögött van

Sokak szerint nem véletlen, hogy a tudomány nem tud mit kezdeni a jelenséggel, de még a pszichológusok, pszichiáterek sem. Egy időben ugyanis felmerült az a lehetőség, hogy az egész talán egyfajta mentális jelenség, és a kimerült elméket terheli.

Ezt azonban később cáfolták, és ma ugyanott tartunk, mint 40 évvel ezelőtt: gyakorlatilag semmit nem tudunk a jelenségről.

Egy másik lehetséges teória, hogy a REM alvás idejére a szervezet ideiglenesen lebénítja a vázizmokat az alvajárás és az alva beszélés elkerülése érdekében, és ez a felriadás után is hat. Ezt azonban szintén nem sikerült tudományosan alátámasztani, sőt, ellentmondásokat is felfedeztek azóta ezzel kapcsolatban.

Ez talán nem véletlen, mert nem a tudomány oldaláról kellene megközelítenünk a dolgot, hanem a szellemvilág, vagy a paranormális felől. Mi van, ha az alvásparalízis maga a természetfeletti érzékelése?

Utazás a halál mezsgyéjére

Talán az alvásparalízis nem érzékcsalódások összessége, és oka van annak, amit átélünk, és látunk, hallunk.

A testen kívüli élmények lehetnek ténylegesen testen kívül szerzett emlékek, vagy olyan megtapasztalások, amiket akkor élünk meg, amikor kilépünk a Földi porhüvelyünkből.

Egyesek szerint az alvásparalízist átélők valamilyen okból kapcsolatba kerülnek a halállal, és képesek kapcsolatot teremteni a túlvilággal. Olyan, mintha képesek lennének az adott pillanatban átjárni az élők és a holtak dimenziója között.

A hallucinációk valójában nem hallucinációk, és nincsenek illúziók sem. Minden az, amit látunk, csak nem abban a térben, és dimenzióban. Mivel a tudatunk él, nem tudjuk teljes mértékben értelmezni a látott, megélt dolgokat.

A mozdulatlanság, miközben az agyunk aktív, és felfogja a dolgokat, megint csak egy olyan árulkodó jel, mely a túlvilág megtapasztalására vezethető vissza.

Az is külön érdekes, hogy az egyes alvásparalízisben szerezett élménye később megtörténnek, mintha egyes emberek a jövőt élték volna át, látták volna maguk előtt.

Mindez a véletlen műve lenne? Vagy van valami sokkal ijesztőbb felismerés a jelenség legmélyén?

rejtély rejtélyek túlvilág megmagyarázhatatlan párhuzamos dimenziók alvásparalízis


Megtekintések száma: 120263





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet