A hely, ahol idővel minden ház a tengerbe csúszik majd

2016. november 13., vasárnap
Létezik egy hely Angliában, ahol a családok nem tervezhetnek hosszú távra. A házaik ugyanis sorra csúsznak bele a tengerbe az évek múlásával.

Ha valaki szeretne 15 éves futamidővel 8 millió forintért kétszintes családi házakat venni, hatalmas nagy kerttel, gyönyörű, tengerparti kilátással, az bármikor megteheti.

Nem elírásról, vagy valamiféle morbid viccről van szó. Létezik egy hely Angliában, ahol valóban ennyibe kerülnek a házak. Viszont a futamidőt komolyan kell vennünk, ugyanis bár az ár tündérmesébe illő, van egy nagy bökkenő.

A házak ugyanis azért ennyire olcsók, mert néhány év alatt szép sorban, egymás után csúsznak bele a tengerbe.

Ha mégis érdekel minket egy ilyen ház, akkor az Angliában található Easton Baventsbe kell ellátogatnunk. Idillikus, csendes helyről van szó, melyet egy hatalmas kúria gyönyörű, látképe ural.

Azonban a kúria napjai, mely mellett több telek, és ház is található, meg vannak számlálva. A part ugyanis nagyon közel van, és a partot folyamatosan romboló hatalmas hullámok úgy erodálják a löszfalat, hogy az évente beomlik, leszakad, így 10-15 év alatt annyival előre nyomul a tenger, hogy házak csúsznak bele a hullámok habjaiba.

A felső kép 15 éve készült, akkor még két telek is állt a szomszédságában, azokat azóta elnyelte a tenger. Ennek ismeretében már nem is tűnik olyan kedvezőnek a 8 millió forintos irányár, bár tény, hogy ennyiért sehol ne vesz házat az ember Angliában.

15 éve még két telek is állt a szomszédságában, azokat azóta elnyelte a tenger. Valószínűleg senki sem rajongana az ötletért, még ennyi pénzért sem, hogy egy pusztulásra ítélt házat vegyen.

Az azonban ne tiszta, hogy miért nem tesznek semmit a hely védelme érdekében, ugyanis többekben felmerült az, hogy meg lehetne vásárolni a kúriát, és a partot valahogy kiépíteni, hogy a képlékeny löszfal ne omoljon tovább.

Ehhez azonban még több pénzre és energiára van szükség, ráadásul nem is biztos, hogy meg lehetne állítani a talaj erózióját.

Próbálkoztak már korábban is olyan ötletekkel, melyek során mesterségesen töltötték fel a partot, de ezek csak ideig óráig jelentettek és jelentenek megoldást, így előbb vagy utóbb, de ezek a megmaradt épületek is belecsúszhatnak majd a tengerbe.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 32057

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet