A hirtelen eltűnő csillagok a fejlett idegen civilizáció jelei lehetnek

2016. július 4., hétfő




Az idegenek utáni kutatás új irány vehet, ugyanis a kutatók azt állítják, hogy a hirtelen, minden jel nélkül eltűnő csillagok, galaxisok könnyen lehet, hogy fejlett idegen élet jelei lehetnek.

A kutatók nagyon érdekes eredményre jutottak különböző tanulmányok és vizsgálatok feldolgozása során. A kutatás kifejezetten arra irányult, hogy ezen megfigyelések, adatok alapján a közel 300.000 ismert fénypont - csillag - közül eltűnt-e valamelyik.

Az várták, hogy a természetes jelenséggel magyarázható mennyiségű csillagok tűntek el, azonban az eredmény teljesen megdöbbentő volt. Sőt, előremutató: a kutatók most ugyanis

azt állítják, hogy egy fejlett idegen civilizáció nyomai is lehetnek az eltűnő csillagok, csillagrendszerek.

A kutatók a vizsgálat keretében arra jutottak, hogy több száz csillag is eltűnt a helyéről egy adott hosszabb - évtizedes - időszak alatt.

idegen-kolonia

Ezeknek a rejtélyes eltűnéseknek az az érdekessége, hogy nagyon hirtelen, hónapok, hetek alatt következtek be. Ez csillagászati léptékben szinte azonnal kizárja az összes természetes jelenséget, mint magyarázatot.

Ezekre ugyanis évek, vagy évtizedek kellenek, ráadásul az eltűnő csillagoknak először a fényüknek kellene halványodni, azonban nem így történik: a csillagok egyik pillanatról a másikra kámforrá váltak.

Nincs természetes magyarázat az eltűnésükre

A kutatók szerint az esetet sokkal fejlettebb és nagyobb teleszkópokon kellene tovább vizsgálni, és a SETI-nek is részt kellene vennie a kutatásban.

A SETI korábban évtizedeken át sikertelenül pásztázta az eget idegenek után kutatva, a kutatás viszont új megvilágításba teheti az idegen civilizációk utáni hajszát.

Ha a kutatásokat sikerült levezényelni nagyobb teleszkópokon, akkor még pontosabb információkat fogunk kapni. Az eltűnt csillagok nagy részét valószínűleg ezekkel sem látnánk, ami azt jelentené, hogy nem természetes úton tűntek el.

Sok csillagász egyetért ugyanis abban, hogy korábban nem volt példa váratlan eltűnésekre. Az pedig teljességgel lehetetlen, hogy egyes csillagok csak úgy, minden nyom nélkül tűnjenek el a semmibe.

Hagyniuk kellett volna maguk után sugárzást, vagy látnunk kellett volna őket halványodni.

csillagok

Mivel azonban ez nem így történt, komoly esély lehet arra, hogy idegen életformák keze lehet a dologban. A Dyson gömbök lehetnek a megoldás kulcsai.

A Dyson Gömb elméleti megalkotója Freeman John Dyson híres amerikai fizikus és matematikus, akinek a kvantum elektrodinamika és asztronómia területein találhatók meg kiemelkedő munkái.

Az ő fejében fordult meg az elmélet, miszerint ha tovább akar az emberi civilizáció lépni az űr felfedezésében, akkor egy sokkal hatalmasabb energiaforrás kiaknázásra lesz szükség.

Vagyis könnyen elképzelhető, hogy az eltűnő csillagokért nagyon fejlett idegen kolóniák felelősek, akik rendelkeznek azzal a technológiai képességgel, hogy egy egész csillagot eltüntessenek azzal, hogy fény és energia elnyelő Dyson gömböt építenek köré.

Egy ilyet fejlettségi szinten álló civilizáció képes hetek, hónapok alatt megépíteni ezt a csillagközi megaépítményt.

Ez a szerkezet mivel e csillag minden energiáját elnyeli, azt eredményezi, hogy a csillag egyik "pillanatról" a másikra megszűnik számunkra létezni, és többé nem észleljük, vagy mérjük műszereinkkel.

dyson-gomb-3

A kutatók szerint az eltűnő csillagok, csillagrendszerek tehát az idegenek nyomára vezethetnek minket. Bár távcsöveink nem elég erősek még ma sem, hogy egy ilyen csillagot annyira közelről megfigyelhessünk, hogy kiszúrjunk egy idegen szerkezetet körülötte, ez a közeljövőben talán változhat.

Addig pedig a közvetett mérési eredményekre, és a legvalószínűbb elméletekre tudunk támaszkodni. A kutatók azonban emlékeztetnek rá, hogy érdemes számba venni ezt a lehetőséget is az idegenek utáni hajsza során.

Könnyen lehet, hogy eltűnt csillagok utáni kutatásunk során fogunk majd rátalálni egy másik világ szülötteire.

tudomány idegen idegenek


Megtekintések száma: 8426





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet