A Jézus-rejtély: Isten fia nem csak a Földön hozta létre a kereszténységet?

2023. augusztus 14., hétfő
A kereszténység legnagyobb titka?

Sokan úgy vélik, hogy több volt, mint ember, és valójában egy földönkívüli hibridként halt meg, majd támadt föl hamvaiból. Egyes nézetek szerint Lucifer pedig azért volt az emberiség fényhozója, hogy az ősi tudással segítse az emberiséget, teremtője ellen fellázadva.

Az itt leírt dolgok csak különböző teóriák, és elméletek eszmefuttatása, ugyanakkor egyes aspektusaira, történeteire komoly bizonyítékok, illetve utalások találhatóak különféle történelmi dokumentumokban, és a Bibliában.

A legalapvetőbb sejtés az Jézus személye mögött van. Ugyanis nagyon sokan egyetértünk abban, hogy Jézus nem egy egyszerű földi halandó volt.

Képes volt csodákat tenni, gyógyítani, halottakat feltámasztani, a vizet borrá változtatni, és legyőzni ő maga is a halált.

Ilyenre egy emberi lény nem képes. Ezért Isten fiaként, egy felsőbbrendű lényként tiszteltek, mert az is volt. Hívhatjuk őt Isten fiának, vagy egy idegen kultúra tagjának is. Ugyanazt jelenti, csak a vallásnak, és az emberiségnek erre más szava van, mint a paleoasztronautika, és a tudomány híveinek.

Sokan vélekednek úgy, hogy Krisztus egy messziről érkezett idegen faj egyede volt, akit szándékosan küldtek le közénk, hogy megváltsa bűneinket, és létrehozza a mai kereszténység alapjait. Nem tudni, hogy tiszta vérvonalú idegen volt-e, vagy egy ember-idegen hibrid, talán a hasonlóság miatt az utóbbi. Mindenesetre képes volt csodákat tenni

Telepatikus, és gondolatolvasó képességekkel rendelkezett, és olyan kémiai tudás birtokában volt, mellyel – vagy talán egy aprócska szerkezet segítségével – képes volt a vizet valóban borrá alakítani.

Azok, akik hisznek Jézus idegen mivoltában, azok úgy gondolják, hogy Isten nem csak a Földre küldte le a fiát, hanem más bolygók, messzi planéták felszínére is.

A feltett cél más helyeken is az volt, hogy létrehozza az egységes kereszténységet, és meghaljon az adott civilizáció bűneiért, majd feltámadjon, és távozzon az égbe.

Ha ez valóban így van, felvetődik a kérdés, hogy miért? Mi szükség létrehozni különböző világokban ugyanazt.

A válasz nagyon egyszerű: így akarja egy felsőbb, galaxisok szintjén uralkodó hatalom - vagy erő - elérni azt, hogy a különböző csillagrendszerek lényei egyesüljenek. A vallás, a közös "hit" ugyanis mindig is a legjobb közös nevező, és olyan, mint a matematika. Egy közös alapot képezhet a világ legkülönbözőbb életformái, és fajai között.

Sokan emlegetik Jézust a fény örököseként is egyes kultúrákban. Ez külön érdekes, főleg azért, mert magát a Sátánt pedig fényhozónak is szokták titulálni.

Az összefüggés nyilvánvaló. Kérdés, hogy mi rejlik mögötte. Sokan vitáznak arról is, hogy maga a Sátán, azaz Lucifer mennyire volt eredendően gonosz.

Erre utalnak is Jézus szavai, miszerint "az igazságban volt".Ő sem került ki Isten kezéből kevésbé tökéletesen, mint a többi teremtmény.

Ezékiel próféta így szól róla: "Te voltál az arányosság pecsétgyűrűje, teljes bölcsességgel, tökéletes szépségben ama napon, melyen teremtettél" (Ezékiel 28:12–13). Ézsaiás próféta is "fényes csillagnak, hajnal fiának" nevezi őt - innen a Lucifer elnevezés (Ézsaiás 14:12).

Egy másik értelmezés szerint azért hivatkoztak rá később fényhozóként, mert az idegen fajt, melynek tagja volt, elárulta azzal, hogy átnyújtotta nekünk, az emberiségnek az ősi tudást.

Vagyis ő vezette be a fényt a sötétségbe, a tudományt, és a különféle tudományok alap fogalmait, aspektusait annak idején, az Isten - azaz az idegen felsőbbrendű hatalom - kifejezett tiltása ellenére.

Vagyis az idegenek egyesíteni akarták egy közös alapon a világegyetem civilizációit, de nem voltak hajlandóak átadni a tudásuk nagy részét, csak támpontként, lassan adagolva.

Lucifer ezt törte meg azzal, hogy az ember "kezébe" adta az idegen fajok technológiai tudását, amiből persze akkoriban az emberek szinte semmit sem értettek meg.

Ennek ellenére a tudás ott volt, csak meg kellett tanulnunk az évmilliók, évezredek alatt használni azt, és szép fokozatosan megérteni.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes rejtélyek érdekesség összeesküvés jézus


Megtekintések száma: 117141

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet