A Jupiter fényét egy ismeretlen energiaforrás táplálhatja!

2017. szeptember 9., szombat




Egyre nő a rejtély a Jupiter fénye körül...

A Jupiter fényei elképzelhető, hogy mesterséges folyamatok eredménye. Vagyis egy olyan számunkra ismeretlene energiaforrás táplálja, ami akár egy intelligens civilizációhoz is köthető.

A gázóriás szemkápráztató fényeit a Hubble űrtávcső fotózta le a legszebben.

A gázóriás északi pólusa közelében a Naprendszer leggyönyörűbb aurora borealisai ragyognak egy hatalmas kiterjedésű, soha véget nem érő mágneses viharban, amely nagyobb, mint a bolygónk.

A szemkápráztató jelenséget még 1979-ben fedezte fel a Voyager űrszonda – azóta annyian tanulmányozták, hogy a „jupiteri űrmeteorológia” a csillagászat egyik népszerű tudományágává vált.

A sarki fények mindenkit foglalkoztatnak azóta is, ugyanis nem tudni, miért tartanak ilyen sokáig, mivel a fényke szinte állandóak.

Nem tudják megmagyarázni a fények forrását, és azt sem, honnan nyer energiát maga a jelenség.

Éppen ezért az utóbbi időben többször felmerült az az összeesküvés elmélet, miszerint a fények valójában idegenek ténykedésének köszönhető.

Eszerint az elmélet szerint a légkör mélyebb rétegiben helyezkedhet el valami, ami végső, és szüntelen energiát szolgáltathat a sarki fényeknek.

Persze ezt az elméletet sokan nem veszik komolyan, így a NASA tudósai is logikus magyarázatok mentén próbálják megközelíteni a dolgot.

A Juno szonda által szolgáltatott adatok és információk alapján rengeteg dolgot kiderítettek.

Létezik ugyanakkor egy sejtésük a kutatóknak: a kutatások szerint a jelenség forrása máshol keresendő. Valószínűleg a bolygó gyors forgása, erős mágneses mezeje és egyik holdjának vulkanikus tevékenysége felelős a Jupiteren látható, a földinél ezerszer erőteljesebb sarki fény kialakulásáért.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 59629





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet