A Kalcium valójában szívméreg? Ezt nagyon sokan ne is tudják!

2018. május 20., vasárnap
Merőben más megvilágításba helyezhet mindent. Fontos, hogy tudd!

A rendszeres kalcium-bevitel az élet alapvető feltétele, ez vitathatatlan,- a kérdés az optimális mennyiség. Rengeteg reklám és orvosi lobbi van arról, hogy fontos a kalcium bevitel.

E pedig nem is vitás, tényleg nagyon fontos, azonban nem sokan tudják, de a lakosság, és itt most főleg a magyar lakosságot értjük, kalcium túladagolásban szenved.

Ez így elsőre furának, sokkolónak hat, pedig sajnos igaz.

A nagy kalciumlobbi hihetetlen méreteket öltött hazánkban, és a modern orvoslás sem képes számos vele kapcsolatos hiedelemtől megszabadulni.

A legmeghökkentőbb az az egészben, hogy egy megszólaltatott orvos szerint az a legveszélyesebb tévhit a kalciummal kapcsolatban, hogy

azt gondolják róla az emberek - és néhány orvos is - hogy mindenre jó, és az allergiás reakciókra beszedve helyettesítik az allergia gyógyszereket.Sajnos ez így van, mert számos esetben hangzik el a kalciumos dolog a darázscsípéssel kapcsolatban, ami bár enyhíthet a tüneteken, nem helyettesítik a megfelelő allergiás gyógyszert, ami sokszor még olcsóbb is, mint maga a kalcium.

Csak 2015-ben legalább egymilliárd forint értékben írtak fel kalciumot az orvosok. Ezek mind teljesen feleslegesen voltak felírva a statisztikák szerint.

Az orvosok nagy része félrekezeli a betegeket. Ma már tudományos bizonyíték van rá, hogy a kalcium nem jár számottevő hatással azokra a betegségekre, tünetekre, amikre felírják. 

Ez azonban a  dolognak csak egy része, ugyanis azt is sokan nem tudják, hogy a kalciumról az a hír járja a szakmai körökben, hogy szívméreg. Mi állhat emögött, mi az igazság?

Nemrégiben ez eddigi, megbízhatónak tekinthető vizsgálatok eredményeit, összesen 31 vizsgálat eredményeit összevetették és a napi 200 mg-tól a napi 2500 mg-ig terjedő kalcium-bevitel szervezetre kifejtett hatását tanulmányozták.

Az eredmények szerint napi 2000-2500 mg-os határig a kalcium bevitele tolerálható és kardiovaszkuláris szempontból is biztonságos, azaz a napi beviteli ajánlásokban szereplő napi mennyiség (800 mg) háromszorosának! az elfogyasztásakor sem kell fokozott szív- és érrendszeri kockázattal számolni...

Ez pedig nyilvánvaló végkövetkeztetés.

Van amikor a jóból is megárthat a sok. És ezt sokszor - tisztelet a becsületes, szakmailag toppon lévő orvosoknak - nem is kötik a betegek orrára, mivel a kalcium lobbinak az a jó, ha minél több készítmény fogy.

Eközben pedig a különféle szívgyógyszerek gyártói is jól járnak, a folyamat kéz a kézben zajlik. Vagy inkább kéz kezet (vagy pénzt) mos?

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 23522

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet