A kannabisz 6 megdöbbentő hatása, melyről mélyen hallgatnak

2017. június 9., péntek
Az orvosi alkalmazása nem nyúlik túl régre vissza, ellenben a népi gyógyászat és az ősi indiánok több ezer éve használják gyógyszerként. 6 megdöbbentő hatás, amiről a nyugati orvoslás nem beszél, vagy még csak most kezdték el felfedezni.

Ma az orvostudomány egyik nagy felfedezettje a kannabisz, és annak orvosi felhasználása. Ez azért is érthetetlen, mert egy több ezer éve ismert hatóanyagról és növényről, természetes gyógyszerről beszélünk, melyet őseink alkalmaztak a Földön.

Ennek ellenére nagyon sokan üdvözlik azt, hogy végre a nyugati orvoslás is kezdi elismerni a pozitív hatásait, és azt, hogy hatalmas csodákra képes a szervezettel.

Igaz rá az, ami szinte mindenre igaz: ha túlzásba visszük méreg, ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk, akkor pedig áldás.

Rákellenes hatás

Rengeteg olyan hatása van, amiről nem, vagy csak nagyon keveset beszélnek manapság. Az egyik ilyen a rákellenes hatása. Ez az első bástya, ami kezd bedőlni, ugyanis egyre több kísérlet irányult az elmúlt években arra, hogy rájöjjenek, hogyan képes lelassítani, majd meg is állítani a tumorok növekedését.

A tumorokat és a rákos sejteket ugyanis úgy képes elpusztítani, hogy az egészséges emberi szövetekben és sejtekben semmilyen kárt nem okoz.

Döbbenetes mértékben hatásos az Alzheimer ellen

Korábban is jelentek meg tanulmányok arról, hogy a marihuánában lévő fő hatóanyag, a THC megvédheti az agyat az Alzheimer-kór ellen.

Ata rengeteg bizonyíték támasztotta alá, hogy a THC és más segédvegyületek alapjaiban felelősek azért, hogy az agyban felgyorsuljon azoknak a fehérjéknek a lebontása, mely a tudomány mai állása szerint nagymértékben felelőssé tehető a betegség kialakulásáért.

A béta-amiloid fehérjék csomói minden idősödő agyban lerakódnak, ezeket bontja le egyre gyorsuló ütemben az agy, ha valaki kannabiszt fogyaszt.

Kezeli az idegességet

Számtalan egyéb jó módja van az idegesség, nyugtalanság és a stressz kezelésének, azonban kevés olyan természetes szer van, ami annyira hatékonyan képes megszüntetni a szorongást, mint egy kis kannabisz.

Ma már a Harvard Egyetem kutatásai is igazolják, hogy egyes kifejezetten kóros esetekben is óriási változást tudtak elérni a kannabisz segítségével állandóan szorongó, mentálisan nem egészséges betegeken.

Ugyanakkor nagyon fontos itt megemlíteni, hogy az adagok is nagyon fontosak, mert a túlzott kannabisz bevitel éppen az ellenkezőjét, paranoiát és feszültséget generálhat.

Nincs többé fejfájás

Sok kannabisz fogyasztó számolt be korábban is arról, hogy amikor a szert fogyasztották, sohasem fájt a fejük, még akkor sem, ha éppen kifejezetten fejfájósak voltak. A tudósok elkezdték vizsgálni azt, hogy ez miért lehet.

A kutatások összegzése során arra jutottak, hogy egyes származékok és a THC együttesen fejtenek ki egy olyan idegnyugtató hatást, mely az elmét módosítva egyszerűen eléri azt, hogy ne fájjon a fejünk, még akkor sem, ha nagyon erős, migrénes fejfájással küzdünk.

Nagymértékben javítja a tüdő funkcióit

A tüdő az egyik legfontosabb szervünk, rajta keresztül lélegzünk, és ha nem lenne, nem élnénk. A mai légszennyezett világban nagyon sokaknak rossz a tüdeje, és nem működik kellő hatásfokkal.

Egy tudományos kísérlet keretében egészséges emberek tüdejét vetették össze olyanokéval, akik rendszeresen fogyasztottak kannabiszt.

Arra jutottak, hogy a rendszeres fogyasztók körében a tüdő funkciói, és bizonyos értékei sokkal jobbak voltak, mint a kontrollcsoport esetében.

Zöld hályog gyógyítása

A minden harmadik vakságért felelős zöldhályog gyógyításában óriási szerepet játszhat a kannabisz a jövőben, ugyanis nagyon erős a kutatók gyanúja rá, hogy komoly gyógyszer fejleszthető ki belőle a vakság, azaz egész pontosan a zöldhályog kezelésére.

A hetvenes évek elején a tudósok rájöttek, hogy a marihuána szívása csökkenti a szemgolyó nyomását, azt azonban hogy milyen módon, máig nem sikerült bizonyítani. A marihuána fogyasztás a vérnyomást is csökkenti, mely szintén a szemgolyó nyomás csökkenéséhez vezet. 

A kutatók CB1 receptorokat fedeztek fel a szemben, mely vezérfonalként szolgálhat a zöld hályog és a kender közti összefüggések megértésében.

Szembe juttatható kanabinoidokkal eképzelhető, hogy a jövőben gyógyulást hozó kezelés fejleszthető.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség orvostudomány egészség megelőzés alternatív gyógyászat kannabisz


Megtekintések száma: 302914

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet