A kannabisz jobb és hatékonyabb, mint a gyógyszerek nagy része?

2017. március 18., szombat
Már az 1800-as évektől kezdve használták gyógyszerként, és az orvostudomány mai állás szerint hatékonyabb lehet, mint a legtöbb gyógyszer, és gyógykezelés.

Az 1960-as évek hippi mozgalmaival azonosított vicces cigik fő alapanyaga a kannabisz volt, mely akkor tájt indult igazi világhódító körútjára, miután az egész világon ismertté vált.

Ennek ellenére a kannabiszt már az ókorban is használták. éteznek dokumentumok, melyek szerint már a Krisztus előtti XV. században is ismerték különös bódító hatása mellett a gyógyító hatásait is.

Azt viszont kevesen tudják, hogy az 1800-as években a marihuánát a szék­rekedéstől a fülfájásig számos különféle pa­nasz orvoslására alkalmazták. A mai orvosok az esetleges gyógyhatás mellett figyelembe veszik az ismert veszélyeket is.

Gyakorlatilag sokkal hatékonyabb, mint a ma forgalmazott gyógyszerek legtöbbje. Még napjainkban is óriási parázsvita megy arról, hogy hasznos-e, vagy inkább káros, és hogy tiltani kellene-e a forgalmazását, fogyasztását.

Európa nagy része még elzárkózik ettől a felfogástól, de a jég idővel megtörhet. Amerikában már orvosilag is felírható, és a tudományos vizsgálatok igazolják: rendkívül jó eredményeket lehet elérni rengeteg betegség esetében napi 1-2 szál kannabiszes cigi elszívásával.

Bizonyítottan javítja az AIDS-betegek étvágyát, és segít a kemoterápiával járó émelygés és hányás csillapításában. Ezen felül a zöld hályogban szenvedőknél csökkenti a szemben uralkodó nyomást is.

A gyógyszeripar ma még nem engedi használni, és kiaknázni minden tulajdonságát, ami nem véletlen, mert egyesek szerint sokkal jobb hatással bír, mint a különféle gyógyszerek.

A statisztikákból is kitűnik, hogy míg nem ismerünk egyetlen marihuána túladagolásos esetet sem, addig évente több millióan halnak meg a gyógyszerek ne megfelelő adagolásának következtében, mint például gyógyszer túladagolás.

Mások úgy gondolják, hogy a kannabisz hatása igen változó, és mivel személyenként eltérnek az egyes mellékhatások, ezért szükség van a kontrollálására.

A kutatók ki­fejlesztették hatóanyagának egy mesterséges változatát, a tetra-hidro-cannabiolt. Sajnos a gyógyszer nem olyan hatásos a tünetek ellen, mint a marihuána – valószínűleg azért, mert hiányzik belőle a növényi anyagok azon keveréke, amely a vadkender hatékonyságát adja.

Léteznek ma olyan emberek, akik kísérleti kezelésként kannabiszes cigaretta kezelésben részesülnek, vagyis naponta el kell szívniuk egy nagy adaggal. Rendkívül kedvező hatásokról számoltak be, ezért idővel ezeket a kezeléseket majd ki is terjeszthetik. Sok tanulmány létezik arról is, hogy a rákkal szemben is igen hatékony megoldás lehet.

A kannabisz olajról pedig valóságos csodaszámba mennek a különféle hihetetlennek hangzó történetek rákellenes hatásával kapcsolatban.

A kannabisz kivonat, más néven ” olaj” Rick Simpson által először előállított fajtája egy koncentrált, kifejlett nőivarú növény virágjából, leveléből származó szájon át bevehető készítmény. Nagy mennyiségű olaj 3-6 hónapos időszak alatti fogyasztása szinte minden betegséget meggyógyít, vagy könnyebben kezelhetővé tesz.

Joggal mondható tehát, hogy a kannabisz, és a kannabisz fogyasztás ma is igen megosztó dolog, és az egész társadalom minden szegmensének markáns véleménye van róla.

Egy biztos: komoly egészségügyi potenciál rejtőzhet benne, melyet még ki kell aknázni, és a gyógyszeripari érdekektől mentesen kell majd csomagolni a közvélemény számára.

egészség egészség megelőzés alternatív gyógyászat egészségügy


Megtekintések száma: 79971

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet