A kannabisz kapcsolatba hozható a Bibliában leírt csodálatos gyógyulásokkal?

2022. december 22., csütörtök
Új megvilágításba kerülhet az orvosilag mára számtalan jótékony hatással rendelkező növény?

Lehet, hogy maga Jézus is használt vadkendert, vagy abból kivont olajat, vagy kenetet?

Egyre több kutatás igazolja a kannabisz jótékony hatásait, emellett napvilágot látott egy elmélet, miszerint a vadkender kapcsolatba hozható a Bibliában leírt egyes csodálatos gyógyulásokkal is.

Egyesült államokbeli kutatók szerint a Keresztény Egyház korai napjaiban használt olaj kenderkivonatot tartalmazott, melyet kaneh-bosem-nek hívtak.

Ez arra utal, hogy a kivonat, mely a bőrre kenve felszívódik a szervezetben, segíthetett meggyógyítani az embereket a különböző testi és mentális problémáktól.

Egyesek ebből arra következtetnek, hogyha Jézus is szintén használta a gyógyításaihoz a kannabiszt, akkor eleve számtalan kérdést felvethet. Vajon krisztusunknak volt egyáltalán csodatévő ereje? Vagy mindent a kannabisznek köszönhetett, és annak korát megelőző használatának?

"Az orvosi cannabis használatát ebben az időben régészeti feljegyzések is alátámasztották."

Azt mondja, hogy az ősi olajkenet nagy mennyiségű cannabis kivonatot tartalmazott.

"A szent kenetnek használt olaj, ahogy azt az Exodus eredeti Héber receptje leírta, több mint 2,7 kg keneh-bosum-ot tartalmazott - azt az anyagot, melyet elismert etimológusok, nyelvész antropológusok, botanikusok és más kutatók szerint a cannabis kivonatából, 5,6 liter olíva olajból és egy sor más illatos gyógynövényből készítettek. Az ősi felkent szó alatt valójában ezt az erős keveréket értették."

Az epileipsziát Jézus idején gyakran hitték ördögi megszállásnak. Amikor Jézus csodát tett, vagy valakit ily módon kigyógyítottak, az egy csodával ért, fel, és egyfajta felsőbb erőnek tulajdonították a dolgot.

A kannabiszról kimutatták, hogy hatékony nemcsak az epilepszia, hanem sok más betegség kezelésében is, Jézus és tanítványai meggyógyítottak bőrbetegségekkel rendelkező embereket is.

Akik használták a kannabiszt, azt az ördögtől valónak tartották, ezért soha nem derült ki, csak a végén, hogy Jézus ezt az olajkenetet használhatta számtalan alkalommal, és talán Lázár feltámasztásánál is.

Chris Bennett állításait az egyház természetesen elutasította. Ez a teória ugyanis Jézust úgy írja le, mint egy remek botanikai és gyógyítási ismeretekkel rendelkező prófétát, de mint egyszerű, földi haladót.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek vallás egészség jézus biblia kannabisz


Megtekintések száma: 63417

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet