A Kárpát-medencéből az ősmagyaroktól csírázhatott ki az élet? Az Őskirajzás elmélete

2023. december 8., péntek




A magyarok és a Kárpát-medence jelentős szerepet játszhatott az emberiség és az élet túlélésében? megdöbbentő elmélettel állt elő egy kutatócsoport.

Az emberiséget az ősi időkben a magyarok és a Kárpát-medence mentette meg a biztos pusztulástól?

Valami hasonlóan megdöbbentő dolgot állít a Kárpát-medence őskirajzás elmélete.

A teória azt mondja, hogy az utolsó jégkorszak nem is olyan rég ért véget, a Kárpátok viszont ezen időszak alatt sem fagyott be teljesen.

Egy fajta utolsó földi paradicsomként működött a különleges elhelyezkedése és a domborzati viszonyok végett.

Az utolsó jégkorszak körülbelül 10-15 ezer éve ért véget. Ez az időszak majdnem 30 ezer éven keresztül zajlott. Ezt a területet északtól egészen a Földközi-tengerig egy 2-3 kilométer vastag jégtakaró fedte.

Tudni kell, hogy ekkor az emberi faj nagy része pusztult ki. Geológusok azonban alátámasztották, hogy ezen területet nem fedte jég, és erre számos megdönthetetlen bizonyíték utal.

Ennek egyetlen oka van: a fold kérge itt nagyon vékony, másabb, mint a környezeté. A számítások szerint tizedannyi, vagyis 6-7 kilométer vastag, míg máshol ez akár 100 kilométeres is lehet.

Éppen ezért bárhol fúrunk a hazánk területén is, azonnal jön fel a forró termálvíz.

Mivel a talaj és a földkéreg alatt munkálkodott ez az erő közvetlenül, így a Kárpát-medence ezekben az ínséges időkben sem fagyott be a jégkorszak alatt.

A jégkorszak végével újra szabaddá váltak Európa és a világ területei, azonban minden üres volt, rengeteg állat és növény elpusztult...

Ezeknek az embereknek, mivel zárt közösségekben éltek a Kárpát-medencében, kialakult egy viszonylag közös nyelv és írás.

Kisebb eltérések persze lehettek, sőt biztos, hogy voltak is. A kirajzást követően szétszéledtek a világ minden részére és létrehoztak hatalmas civilizációkat egybeolvadva az adott terület őslakosságával.

Ennek számos bizonyítéka fellelhető szerte a világon. Például Dél-Amerikában találtak magyar kutatók olyan indián törzset, ahol ragozó nyelven beszéltek. Teljesen magyar hangzású neveket találtak...

Egyes területeken pedig tízezrével találtak rovásírásos aranylemezkéket is. dakota indiánok azt állítják, hogy hun leszármazottak.

Az sem véletlen, hogy az ősi sumer civilizáció egyes szavai nagyon hasonlítanak a magyar szavakra, sőt, egyes ilyen szavaknak még a jelentése is megegyezik...

Sőt, sok kutató állítja, hogy az etruszk szobrokon lévő rovásírás az azonos a magyarral, illetve a nyelv is nagyon hasonlít.

Az őskirajzás elmélete tehát egyre több kutató szerint egy lehetséges interpretációja az egyes civilizációk és a magyarok közötti kapcsolatnak.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek bizarr történelem ősi magyarok magyraok magyraság kárpát-medence


Megtekintések száma: 139300





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet